Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň selhala v Brně, Sparta se díky výhře nad Bohemians utrhla na čele

Praha – Před vzájemným střetnutím v příštím kole rozdíl mezi první Spartou a druhou Plzní narostl na tři body. Pražané se do trháku dostali díky domácí výhře 3:0 nad Bohemians 1905 a zaváhání Západočechů v Brně, kteří prohráli 0:1. Domácí střeleckou formu potvrdila Mladá Boleslav. Nad Slováckem zvítězila 4:1. Před vlastními fanoušky se naopak stále nedaří Jablonci, jenž jen remizoval s Duklou 3:3.

Slavící Kehinde Fatai a David Lafata ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta Praha - Bohemians 1905 3:0

Trojbodový náskok na Plzeň si na čele tabulky vytvořili fotbalisté Sparty. Pražanům k němu pomohla domácí výhra 3:0 v malém pražském derby nad Bohemians 1905. Favoritovi pomohlo vyloučení hostujícího Davida Bartek z 23. minuty, po němž se v přesilovce prosadili David Lafata, Kehinde Fatai a Francis Litsingi. "Klokani", kteří jako jediní čekají na první ligovou výhru v sezoně, zůstali předposlední.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/322835-sparta-zdolala-oslabene-bohemians-a-osamostatnila-se-v-cele/)

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:0

Po šesti výhrách v řadě trenér Karel Krejčí zaznamenal s Plzní první ligovou porážku. Postaralo se o to překvapivě Brno, které obhájce titulu porazilo 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil z penalty Jakub Řezníček. Zbrojovka naposledy doma porazila Plzeň před deseti lety. V rámci akce Vyprodáme Srbskou utkání přihlíželo 8050 diváků.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/322827-brno-doma-zaskocilo-plzen-a-pripravilo-krejcimu-prvni-porazku-v-lize/)

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:1

Fotbalistům Liberce už v lize nepatří třetí místo. Po remíze s Olomoucí v minulém kole si Slovan poradil i s Jihlavou, na jejímž hřišti uhrál výsledek 0:0, a v tabulce ho přeskočila Mladá Boleslav, která má o bod více.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/322831-liberec-si-z-jihlavy-veze-pouze-bod-a-prisel-v-tabulce-o-treti-misto/)


Mladá Boleslav - Slovácko 4:1

Fotbalisté Mladé Boleslavi na domácí půdě znovu předvedli smršť gólů a porazili Slovácko 4:1. Zasloužil se o to zejména Milan Baroš, který poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě a vstřelil úvodní dva góly. Libor Došek sice snížil, ale výhru domácích potvrdili Jiří Skalák a vlastním gólem Vlastimil Daníček.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/322790-boleslav-porazila-slovacko-4-1-dvema-goly-se-blyskl-baros/)

Jablonec - Dukla Praha 3:3

Před pouhými 1230 diváky dokázali fotbalisté Jablonce a Dukly odehrát vynikající šestigólové představení, na jehož konci se oba celky rozešly smírně 3:3. Dukla znovu ztratila vedení, když vedla už 3:1, vítězství však nedokázala při závěrečném drtivém náporu domácích udržet. Severočeši opět museli dohánět vlažný výkon po většinu utkání a stále tak v domácím prostředí nevyhráli.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/322805-dukla-znovu-ztratila-vedeni-jablonec-ale-zase-doma-nevyhral/)

Slavia Praha - Sigma Olomouc 0:2

Sigma si pod novým trenérem Václavem Jílkem zajistila nečekané vítězství na hřišti Slavie. Olomouc zvítězila 2:0 dvěma góly Davida Housky na přelomu poločasů. Nováčkovi tak vyšla Jílkova premiéra; ten nahradil odvolaného Leoše Kalvodu. Sigma ukončila sérii čtyř zápasů v nejvyšší soutěži bez výhry a připravila červenobílým první porážku po sedmi kolech. Pražané nevyužili šanci minimálně na chvíli dotáhnout v tabulce třetí Liberec.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/322759-vitezna-premiera-trenera-jilka-hanaci-uloupili-v-edenu-vsechny-body/)

Baník Ostrava - Příbram 0:2

Fotbalisté Ostravy dále míří za sestupem do druhé ligy. Na domácím stadionu ve Vítkovicích nestačili na v posledních týdnech trápící se Příbram a po porážce 0:2 zůstali se čtyřmi body poslední. Středočechy v první půli poslal do vedení Jan Rezek, výhru v závěru zpečetil svou první ligovou trefou Antonín Barák. Příbram s Ostravou neprohrála popáté v řadě, nejhorší ligový start Baníku v historii se naopak prohlubuje.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/322789-banik-prohral-i-s-pribrami-a-je-prikovan-ke-dnu-tabulky/)

Zlín - Teplice 1:2

Ani napopáté si zlínští fotbalisté nezajistili zisk tří bodů, když doma podlehli Teplicím 1:2. Svěřenci Davida Vavrušky se po hodině hry dostali do dvougólového vedení, které už jen korigoval čtvrt hodiny před koncem domácí Holík. Zlínu tak nevyšla série utkání s těžkými soupeři, stále ale mají náskok devíti bodů na sestupové pozice, naopak Teplice se posunuly na průběžnou pátou pozici.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/322791-zlin-popate-v-rade-nevyhral-padl-s-teplicemi/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články