Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň sebrala Spartě rekord, Slavia poprvé vyhrála venku

Vedoucí Plzeň zvítězila na hřišti Sparty 1:0 a také v desátém zápase sezony neztratila ani bod. Navíc symbolicky na Letné překonala historicky nejlepší vstup do ročníku v podání Sparty z roku 2011. Pražané utrpěli v lize na podzim už šestou ztrátu a propadli se na šesté místo tabulky o hrozivých patnáct bodů za Viktorii. Až po dvou a půl měsících si v sezoně připsala první venkovní vítězství Slavia. V Karviné vyhrála 2:0 a přeskočila na druhém místě Olomouc. Sigma doma zahazovala šance, a tak jen remizovala s rozjetým Jabloncem 0:0.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta - Plzeň 0:1

Sparta je s největší pravděpodobností ze hry o titul venku. Letenští předvedli zřejmě nejlepší výkon sezony, ale neproměnili své šance, zato Plzeň ano. Hlavičkou po centru Hejdy rozhodl Daniel Kolář, Plzeň vyhrála 1:0 a před Spartou je na prvním místě o patnáct bodů. Zároveň Vrbův tým vytvořil nový rekord ligy, když od začátku sezony vyhrál podesáté v řadě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362583-sance-sparty-na-titul-se-rozplyvaji-plzen-ma-rekordni-desatou-vyhru/)

Karviná – Slavia 0:2

Až v osmém soutěžním venkovním zápase se slávisté dočkali a zvítězili. V Karviné si sešívaní poradili relativně pohodlně 2:0, když si Milan Škoda připsal gól a asistenci na branku Micka van Burena. Slavia se tak v tabulce posunula na druhé místo před Olomouc a na první Plzeň ztrácí pět bodů. Naopak Karviná i přes další sympatický výkon prokázala, že se letos hodně trápí v zakončení a od sestupových příček ji stále dělí jen bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362540-slavia-poprve-v-sezone-vyhrala-venku-a-posunula-se-na-druhe-misto)

Olomouc – Jablonec 0:0

Teprve druhou domácí ztrátu po dělbě bodů se Slavií zaznamenala Olomouc, která si nedokázala poradit s účinným betonem Jablonce a jen remizovala 0:0. Sigma zvlášť v druhém poločase měla zápas relativně pod kontrolou a v samotném závěru mohla strhnout vítězství na svou stranu, když se na bránu Hrubého řítili dva osamocení hráči domácích, ale v jasné tutovce selhali. Jablonec tak i díky tomu podesáté v řadě ve všech zápasech neprohrál.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362543-olomouc-jablonec)

Zbrojovka Brno – Slovácko 2:1

Skvělý vstup do nového působiště zažil trenér Roman Pivarník. Bývalý kouč Plzně probudil doposud beznadějné Brno, Zbrojovka si v jihomoravském derby poradila se Slováckem 2:1, tým působil mnohem ucelenějším dojmem a hlavně se odlepil od poslední příčky. O vítězství se postarali v druhé půli Michal Škoda a Tomáš Pilík, v úplném závěru už jen snížil Tomáš Zajíc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362546-brno-slovacko)

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Diváci vám neodpustí absenci bojovnosti

Bohemians – Baník Ostrava 2:1

Mizérie ostravského Baníku trvá, Bohemians 1905 naopak šňůru bez vítězství ukončili. V předehrávce 10. kola nejvyšší soutěže porazili slezský klub 2:1 a poskočili do klidného středu tabulky. Svěřenci trenéra Radima Kučery podeváté za sebou neuspěli a mohou se propadnout do sestupového pásma. Po přesném zásahu Baroše sice vedli, ale Kabajev s Reiterem, který vstřelil první ligový gól, skóre otočili.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/362511-barosova-trefa-baniku-nepomohla-o-vyhre-klokanu-rozhodl-reiter)

Je nám líto, video expirovalo.
Baroš: Na druhý gól už jsme nedokázali zareagovat

Zlín – Jihlava 2:1

Ještě zhruba čtvrt hodiny před koncem to vypadalo, že si fotbalisté Jihlavy odvezou ze zlínské Letné velmi nečekané vítězství. Jenže v 74. minutě srovnal Dame Diop a v třetí minutě nastavení proměnil penaltu Lukáš Železník. Zlín tak pokračuje ve vynikající domácí formě, naopak Jihlava se propadla na poslední místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362547-zlin-jihlava)

Je nám líto, video expirovalo.
Hanuš: Penalta? Pomezní mával ofsajd a pak ho odvolal, ale nevím proč

Liberec - Dukla Praha 3:0

Jasný triumf 3:0 nad pražskou Duklou si připsal Liberec a posunul se tak alespoň před nedělním duelem Sparty s Plzní na páté místo v lize před Letenské. Dvěma brankami se o to postaral Milan Kerbr, třetí gól přidal Martin Graiciar. Naopak Dukla potvrdila, že její forma venku je strašidelná – po pohárové blamáži v Domažlicích a výprasku v Olomouci selhala i v Liberci.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362544-liberec-dukla)

Mladá Boleslav - Teplice 2:2

Katastrofální start do sezony se stále nedaří napravit Mladé Boleslavi. Už to vypadalo, že svěřenci Dušana Uhrina se postarají o důležitý triumf nad Teplicemi, když dvakrát vedli, minutu před koncem ale dokázal srovnat Tomáš Vondrášek. Severočeši si tak odvezli bod za remízu 2:2.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/362545-mlada-boleslav-teplice)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články