Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Plzeň remizovala v Jablonci a v sezoně poprvé ztratila, Sigma se posunula na třetí místo

První zaváhání v novém ligovém ročníku si v Jablonci připsali fotbalisté Plzně. Ve 3. kole se s domácími rozešli smírně 0:0 a nedorovnali na čele obhájce titulu Spartu. Gól nepadl ani v Uherském Hradišti, kde Slovácko potřetí v řadě neskórovalo. Po porážce 0:3 v Mladé Boleslavi zaznamenalo tentokrát bezbrankovou remízu s Bohemians 1905. Doma se naopak dařilo Olomouci, která zdolala Teplice 2:1 a poskočila na třetí místo v neúplné tabulce.

Utkání Jablonec – Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Martincův gól v závěru odvolal VAR

Viktoria po úvodních dvou vítězstvích poprvé klopýtla a v neúplné tabulce jí patří čtvrté místo s mankem dvou bodů za vedoucí pražskou Spartou, která zůstává jediným stoprocentním týmem v soutěži.

"Úplně spokojení nejsme, ale nakonec je to bod z venku, z horké půdy Jablonce, který udělal pod vedením nového kouče velký pokrok," citoval oficiální web Viktorie trenéra Miroslava Koubka.

Obě mužstva si na Střelnici připsala neuznaný gól. Branka hostujícího Matěje Vydry z úvodu neplatila kvůli ofsajdu, trefu domácího Jakuba Martince v závěru pak kvůli předchozí hře rukou odvolal videorozhodčí.

"VAR (videorozhodčí) to posoudil tak, že to ruka byla. Ale já jsem si v ten moment neříkal, že by gól mohl být neuznán. Neuvědomoval jsem si, že jsem zahrál rukou. Prý mi to spadlo na ruku, je to pravidlo. Ruka ve vápně se posuzuje jinak, když útočíte nebo bráníte. Smůla," řekl Martinec.

Plzeň s Jabloncem ztratila body poprvé po sérii čtyř výher ve vzájemných zápasech a nedokázala se ideálně naladit na čtvrteční úvodní venkovní duel 3. předkola Evropské ligy v Košicích proti ukrajinskému Kryvbasu. Severočeši po letním příchodu trenéra Luboše Kozla podruhé z dosavadních tří kol neprohráli a na Viktorii ztrácejí tři body.

FK Jablonec – Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Hádek – Černý (video). ŽK: Beran, Alégué, Martinec, Nardini – Dweh. Diváci: 3511.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Čanturišvili, Beran, Nebyla (72. Kanakimana), Polidar – Alégué (90.+1 Souček), Fortelný (72. Nardini) – Schánělec (49. Hollý). Trenér: Kozel.
Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ, Havel – Vydra (71. Slončík), Šulc (86. Ricardinho) – Vašulín (55. Metsoko). Trenér: Koubek.

Zorvan s Klimentem opět v hlavních rolích, Teplice čekají na bod

Olomouc je v nové sezoně stále neporažena. Teplice jsou naopak i nadále bez zisku jediného bodu. Sigmu poslal do vedení už v 11. minutě Jiří Spáčil po asistenci Filipa Zorvana, nejlepšího hráče za měsíc červenec dle ankety Ligové fotbalové asociace.

Za hostující tým sice krátce nato srovnal Daniel Trubač, ale o vítězný gól se postaral v 54. minutě Jan Kliment. O třicet minutě navíc oslabil Skláře vyloučením Jehor Cykalo. Hanáci se i proto posunuli na třetí místo, Severočeši jsou v neúplné tabulce předposlední.

"Byl to vyrovnaný zápas a každý z týmů v něm střídal lepší a horší pasáže. Jsem rád, že jsme ho zvládli, protože Teplice měly kromě vstřelené branky ještě další dvě velké šance," prohlásil trenér domácích Tomáš Janotka. 

"Už potřetí se nám opakuje stejný průběh utkání. Darovali jsme domácím vítězství na zlatém podnose. Sice se hezky poslouchá, že jsme aktivnější a máme lepší statistiky, ale když pak uděláme takové chyby a soupeř je promění, tak je to těžké," smutnil kouč hostů Zdenko Frťala.

SK Sigma Olomouc - FK Teplice 2:1 (1:1)

Branky: 11. Spáčil, 54. Kliment - 14. Trubač. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Kotík - Kocourek (video). ŽK: Spáčil - Cykalo, Mičevič. ČK: Cykalo (Teplice). Diváci: 4619.

Olomouc: Koutný - Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma - Breite, Spáčil (74. Langer) - Navrátil (74. Šíp), Zorvan, Fiala (55. Mikulenka) - Kliment (87. Juliš). Trenér: Janotka.
Teplice: Ludha - Mareček, Cykalo, Mičevič (61. Labík) - Švanda (78. Radosta), Jukl, Beránek (68. Vachoušek), Harušťák - Trubač - Horský (78. Svatek), Čerepkai (61. Gning). Trenér: Frťala.

Střelecká mizérie Slovácka pokračuje

Tým z Uherského Hradiště má na kontě dva body, první získal rovněž za domácí remízu 0:0 se Slavií. Naopak Bohemians, kteří podruhé za sebou nastoupili venku, neprohráli druhé z úvodních tří kol a mají čtyři body.

"Je nepříjemné, že nedáváme góly. Chce to víc střelby a agresivity v koncovce. Vedení nyní prodalo Vechetu, ale mým úkolem je využít potenciál, který tady máme," hodnotil kouč domácích Roman West. "Bod z těžkého prostředí bereme, i když se Slovácku doma momentálně nedaří. Vyhrávat tady bude vždy těžké," uvedl jeho protějšek Jaroslav Veselý.

Slovácko doma v lize s Bohemians neprohrálo čtvrtý z posledních pěti zápasů. Na tříbodový zisk před vlastními příznivci ale od prosincového vítězství právě nad Pražany čeká v lize už devět střetnutí.

1. FC Slovácko – Bohemians Praha 1905 0:0

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Kotalík – Berka (video). ŽK: Cicilia, Doski, Reinberk, Blahút – Matoušek, Jánoš, Ristovski, Kovařík, Hybš. Diváci: 4 443.

Slovácko: Heča – Reinberk (73. Souček), Vaško (68. Blahút), Hofmann, Doski – Kohút (73. Novotný), Trávník – Ndefe, Havlík, Petržela (68. Azevedo) – Cicilia (46. Kozák). Trenér: West.
Bohemians: Reichl – Hůlka, Vondra, Hybš – Shejbal (61. A. Kadlec), Hrubý (88. Jindřišek), Jánoš (69. Novák), Kovařík – Čermák – Hilál (61. Drchal), Matoušek (69. Ristovski). Trenér: Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články