Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Nejlepším hráčem července je podle fanoušků Zorvan, trenérům kraloval Friis

Prvním vítězem v anketě o hráče měsíce v novém ligovém ročníku se stal olomoucký záložník Filip Zorvan. V kategorii trenérů uspěl v červenci sparťan Lars Friis. Výsledky zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Filip Zorvan z Olomouce (vlevo) v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Zorvan i Friis zvítězili v hlasování fanoušků poprvé. Osmadvacetiletý olomoucký záložník se v úvodních dvou kolech ročníku podílel na všech třech gólech svého týmu. V prvním utkání při výhře 2:0 v Českých Budějovicích připravil obě branky Janu Klimentovi a v Liberci zařídil Hanákům proměněnou penaltou bod za remízu 1:1.

Zorvan v anketě předčil zmíněného spoluhráče Klimenta a mladoboleslavského Daniela Marečka, který se při vítězství 3:0 nad Slováckem blýskl hattrickem a vede tabulku střelců.

Dánský trenér Friis uspěl hned na první pokus v roli hlavního kouče, minulé dvě sezony totiž dělal asistenta krajanovi Brianu Priskemu. Sparta v červenci zdolala doma 2:1 Pardubice a vyhrála 4:1 v Teplicích. Navíc po dvou triumfech přešla přes Shamrock Rovers do 3. předkola Ligy mistrů. Dalšími nominovanými byli plzeňský Miroslav Koubek a ligový debutant Tomáš Janotka z Olomouce.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články