Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň přijede na stadion posledního Brna s jednoznačným cílem, Sigma hostí Baník

Už pouze pětibodový náskok budou ve 25. kole nejvyšší soutěže hájit fotbalisté Plzně. Po remíze 2:2 se Spartou zavítají do Brna, které naopak potřebuje oživit záchranářské naděje. Mistrovskou Slavii, hlavního pronásledovatele vedoucí Viktorie, čeká zápas v Liberci až v neděli. Čtvrtá Sigma Olomouc se bude snažit zareagovat na páteční vítězství Sparty, doma změří síly s předposledním Baníkem Ostrava. Přímý přenos utkání Brno - Plzeň sledujte od 19:30 na ČT sport.     

Utkání Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Na podzim suverénní Západočeši si v jarním pokračování řádně komplikují cestu za titulem - vyhráli totiž jediný z osmi ligových duelů. V polovině února měli před Slavií náskok 15 bodů, ale dvě třetiny už stačili prohospodařit. Naposledy zachránili remízu se Spartou, přestože po dvanácti minutách prohrávali o dva góly.

"Víme, že jaro je z naší strany trochu složitější, a potřebujeme bodovat na sto procent, abychom se trošku uklidnili před závěrem soutěže," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba. "Určitě nás nečeká jednoduchý soupeř. To ukázal i se Slavií, která vyhrála díky standardní situaci. Jinak to byl vyrovnaný zápas, což znamená, že kvalita Brna není vůbec špatná," dodal.

Zbrojovka v posledních pěti kolech čtyřikrát prohrála, nedala gól a ztrácí čtyři body na pozice zajišťující záchranu mezi elitou. "Potřebujeme podat výkon za hranicí svých možností. S tím souvisí i proměňování šancí. A je jedno, kdo a jakým způsobem gól dá. Odhodlání na hráčích vidím," prohlásil brněnský kouč Roman Pivarník, jenž v minulosti vedl Plzeň.

Olomouc přivítá v souboji nováčků zlepšující se Ostravu bez trenéra Václava Jílka, který dostal dvouzápasový trest za kritiku rozhodčích v minulém utkání v Jablonci (0:0, pozn. autora). "Po těžkém střetnutí na severu Čech nás čeká další náročná bitva - jedna z nejprestižnějších pro fanoušky i pro nás. Budeme se snažit i trošku rehabilitovat za poslední domácí duely, kdy jsme brali pouze po bodu," uvedl Jílek.

Předposlední Baník zvítězil pod novým koučem Bohumilem Páníkem z posledních čtyř kol třikrát a ztrácí dva body na první nesestupovou pozici, kterou drží čtrnáctá Jihlava. "Mužstvo je na tom určitě líp než pár týdnů zpět. Každý dobrý výsledek mu pomáhá. Musíme pořád dále pracovat, být důsledně nachystaní. Jedině týmový výkon nám může v Olomouci přinést body," konstatoval Páník.

Třinácté Slovácko hostí desátou Duklu Praha, s níž neprohrálo osmkrát v řadě. "Potřebujeme potvrdit výhru z minulého kola. Ta nám pomohla vrátit sebevědomí. Tým se dostal do herní pohody, ale stále se trápíme v koncovce," upozornil trenér Slovácka Michal Kordula.

Devátá Mladá Boleslav nastoupí v dalším záchranářském souboji proti dvanáctému Zlínu. "Ševci" prohráli sedm z posledních osmi ligových utkání se středočeským protivníkem. "Musíme jít za vítězstvím s maximální koncentrací a nasazením. Doma potřebujeme získat tři body," řekl rezolutně kouč Mladé Boleslavi Jozef Weber.

Jihlava se pokusí zdolat v nejvyšší soutěži na desátý pokus Bohemians 1905. Sedmí "Klokani" však mají v Praze výbornou formu, v Ďolíčku vyhráli čtyřikrát za sebou a minule tam deklasovali vedoucí Plzeň 5:2. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články