Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň může ve šlágru na Spartě udělat výrazný krok k titulu

Praha - Fotbalisté vedoucí Plzně se představí na hřišti druhé Sparty, a pokud ve šlágru 26. ligového kola uspějí, budou mít na dosah obhajobu mistrovského titulu. Viktoria vede tabulku o osm bodů před pražským rivalem, kterého doma na podzim zdolala 2:1. Utkání můžete od 20:00 sledovat na našem webu prostřednictvím podrobné textové on-line reportáže.

Sport
zdroj: ČT4

"Vezeme si do Prahy slibný náskok a rádi bychom uhráli takový výsledek, který by nám dal klid do závěrečných kol," řekl trenér Plzně Karel Krejčí. "Je to hodně důležitý zápas, ale myslím, že zbytek sezony pro nás bude ještě důležitější," přidal obránce Západočechů Roman Hubník.

V očekávaně vyhroceném souboji podle Krejčího bude rozhodovat i disciplína. "Čeká nás bouřlivá atmosféra a emoce mohou být alfou a omegou úspěchu, takže budu na kluky apelovat, aby emoce krotili. Mají ale dost odkopáno, takové zápasy sehráli nejen v lize, takže věřím, že atmosféře nepodlehnou," uvedl plzeňský kouč, jehož tým vyhrál poslední tři vzájemné ligové duely.

Sparťané ve středu po sporné penaltě z nastavení zvládli dohrávku na Dukle (2:1) a odvrátili hrozbu, že by Plzeň mohla slavit titul už v neděli na Letné. "To by byla naše noční můra. Je dobře, že jsme to zažehnali. Tak jako tak chceme prostě Plzeň o víkendu porazit," prohlásil stoper Jakub Brabec.

"Nechci se v tuhle chvíli pouštět do diskuzí o titulu. Co chci, je, abychom předvedli proti Plzni výborný výkon před vyprodanou Letnou. Musíme zmobilizovat síly na ten zápas a zvládnout ho tak, jak jsme v této sezoně zvládali těžká utkání," doplnil domácí trenér Zdeněk Ščasný, který po předešlé remíze 2:2 na hřišti Bohemians 1905 už označil titul za téměř ztracený.

V nedělním střetnutí dvou nejlepších obran, které jako hlavní rozhodčí povede Miroslav Zelinka, bude Sparta hájit stoprocentní domácí bilanci v ligové sezoně. Viktoria naopak může patnáctou výhrou za sebou vyrovnat rekord české nejvyšší soutěže. Ten od roku 2000 drží právě letenské mužstvo.

O víkendu se za určitých předpokladů může rozhodnout o sestupu poslední Ostravy. Baník získá definitivu druhé ligy, pokud doma prohraje se čtvrtým Libercem, zápas Jihlavy a Bohemians 1905 skončí remízou, Zlín bude bodovat s Duklou a Příbram zvítězí v Brně. V sobotu ještě pátá Slavia přivítá Teplice a Jablonec se doma se Slováckem pokusí odčinit minulý debakl 1:6 na Dukle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články