Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Penalta to být nemohla, tvrdí Fantiš a nechápe, proč se sudí nepodíval na video

Měl zavinit penaltu, o níž je přesvědčený, že se vůbec kopat neměla. Zlínský fotbalista Antonín Fantiš měl v zápase s Karvinou v pokutovém území kontakt s bývalým spoluhráčem Lukášem Bartošákem, který rozhodčí Jan Petřík posoudil jako faul, a aniž by se šel podívat na video, ukázal na penaltu, z níž pak Papadopulos zařídil hostům výhru 2:1.

Antonín Fantiš
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Ani poté, co Fantiš po utkání souboj s Bartošákem viděl v opakovaných záběrech, názor nezměnil. "Ten pocit, že o penaltu nešlo, mám ještě dvakrát větší," řekl osmadvacetiletý hráč na on-line tiskové konferenci.

"Po teči šel míč lehkým obloučkem do naší šestnáctky, já jsem ho sledoval, Bart (Bartošák) běžel kolem mě, otřel se o mě a spadl. Takže penalta to nemohla být," tvrdí pražský rodák.

Nepochopil, proč Petřík nepoužil VAR. "Nerozumím tomu, že tohle mohl někdo u VARu vidět jako faul, a taky nerozumím tomu, proč se hlavní sudí nejde na situaci podívat. Říkal jsem mu, ať se jde podívat, že jsem si hlídal jen balon. Ale ať si každý udělá obrázek sám," prohlásil někdejší mládežnický reprezentant.

Bartošákovi nic nevyčítal. "Mluvili jsme spolu. Říkal, že by hrál balon a dal gól. Ale to by stoprocentně nedal, měl jsem míč pod kontrolou. On prostě dělal vše proto, aby Karviná u nás vyhrála," konstatoval fotbalista, který hrál i v Příbrami, Ostravě i Jablonci.

Pokutový kop pro hosty naštval i zlínského trenéra Bohumila Páníka. "Vrcholem byla odpískaná penalta. Nebylo to na pokutový kop. To už fotbalu nerozumím a nevím, na co je zde VAR. Druhá půle byla hrozná a svezl se s tím i rozhodčí, který byl katastrofální. Jestli se ve druhé půli hrálo 15 minut čistého času, tak to bylo moc," řekl Páník.

Zlín prohrál poté, co čtyřikrát bodoval, z toho třikrát naplno, a zůstal dvanáctý, má však k dobru odložený zápas v Plzni. "Škoda, že nás nenakopl vyrovnávací gól na 1:1 z konce prvního poločasu, naopak jsme přenechali iniciativu hostům. Pomohli jsme jim dostat se na koně. Závěr byl hodně rozkouskovaný, i kluci z Karviné se tam smáli, co že se to vlastně děje," prohlásil Fantiš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články