Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Osmnácté pravidlo je cit pro hru, říká k neuznanému gólu v Plzni bývalý rozhodčí Jirků

Technika jménem VAR má rozhodčím pomoci zkvalitnit vyhodnocování situací, konečný verdikt je ale dál na sudím. Tak to mělo být a tak to také je, jenže... "Vždycky nám říkali, že je sedmnáct pravidel a to osmnácté je cit pro hru," vysvětloval bývalý ligový rozhodčí Pavlín Jirků, který se pozastavil nad neuznaným gólem Českých Budějovic v Plzni, kde nakonec štika ligy prohrála 0:1.

Plzeňský Lukáš Kalvach v utkání s Českými Budějovicemi
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Výborně hrající Dynamo České Budějovice zrestartovaného favorita v Plzni trápilo víc, než se čekalo. Hráči Viktorie už zase projevovali sklony k akademickému fotbalu a málem se jim to nevyplatilo, když se po rychlé akci v 56. minutě dostali hosté do vedení brankou Mészárose.

Ovšem radost jim brzy zkazil rozhodčí Pechanec, který se běžel podívat na video a na něm spatřil, že gólu předcházel faul Čoliče na Kovaříka u poloviny hřiště. Čolič plzeňského záložníka lehce přistrčil a ten po třech krocích najednou "ztratil nohy" a upadl. Fotbalista z Bosny a Hercegoviny chvíli poté dostal míč a poslal jej do vápna Mészárosovi, který úspěšně zakončil.

"Protože se ten faulující hráč nakonec zapojil do gólové akce, kdyby se nezapojil, tak by to bylo jinak," vysvětloval Pavlín Jirků.

Ovšem přestože popsal pohled pravidel, sám s tím rozhodnutím zcela ztotožněn nebyl. Protože důležitá je ještě další věc… "Když už rozhodčí k videu jde, tak má i možnost dobře posoudit, jestli ten zákrok hráč mohl ustát, nebo ne," vrátil se k tomu, co v tomhle případě vypadalo jako hodně přifilmovaný pád.

"Kovařík se před ním na chvilku jakoby zastavil a on do něho lehce strčil," řekl bývalý rozhodčí. "Nám vždycky říkali, že je sedmnáct pravidel a osmnácté je cit pro hru," dodal.

Plzeň každopádně díky dalšímu triumfu a jen remíze vedoucí Slavie v derby se Spartou opět o něco více zdramatizovala boj o titul a pro sešívané to může být ještě velká štrapáce, protože během pouhých čtyř jarních kol soutěže zbyla z šestnáctibodového náskoku už jen polovina.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články