Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Opava ani Budějovice se prvního vítězství nedočkaly

Na první vítězství stále čekají Opava i České Budějovice. Jejich vzájemný duel ve 4. kole první ligy skončil bez branek. Ve vyrovnaném utkání měli blíže k brance domácí, kteří v závěru trefili břevno. Na kontě mají oba celky shodně dva body.

Utkání Opava - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Opavští do základní sestavy nasadili čerstvou posilu Didibu, který v týmu hostuje ze slovenské Senice. Kamerunský obránce hned v úvodu rozjel slibnou akci, která pokračovala centrem Helešice, ale Juřenovu hlavičku bez potíží zastavil gólman Drobný.

"Měl jsem to trochu za zády. Snažil jsem se trefit bránu, ale mířil jsem přímo doprostřed, kde stál gólman. Možná kdyby to šlo trochu k tyči, bylo by z toho něco," poznamenal Juřena.

Krátce nato Mondek vystihl nepřesnou přihrávku jednoho z Jihočechů, unikl po pravé straně hřiště a po jeho pasu střílel Juřena z ostrého úhlu, ale Drobný jeho ránu vyrazil. Pak málem udeřilo Dynamo. Po dlouhém nákopu se k hlavičce dostal hostující Ekpai, zblízka poslal balon pod břevno, jenže byl v ofsajdu, a tak jeho gól neplatil.

Hrál se opatrný fotbal. Další zajímavou možnost měla až zkraje druhé půle Opava. Didiba vysunul Juřenu, ten poslal přihrávku do druhé vlny Holíkovi, jehož ránu bez přípravy na poslední chvíli zblokoval mimo bránu hostující Talověrov.

"Zápas probíhal, jak jsme si mysleli - že to bude boj. Každý z nás plnil taktické pokyny tak, jak jsme si řekli," prohlásil českobudějovický obránce Martin Králik.

V závěru měli Slezané blízko k vítězné brance. Po průniku Holíka a jeho prudké přihrávce ve vápně nikdo nedosáhl na míč a v 89. minutě pak tečovaná rána střídajícího Pikula skončila na břevně. Nic nebylo ani na druhé straně ze závaru Jihočechů před Fendrichem. Opava s Budějovicemi potřetí za sebou neinkasovala.

SFC Opava - Dynamo České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Flimmel - Pechanec (video). ŽK: Mondek, Zavadil - Javorek, Havelka, Kladrubský, Matějka, Králik. Diváci: 2686 (omezený počet).

Opava: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Mondek, Texl, Zavadil, Lukáš Holík, Helešic (85. Harazim) - Juřena (64. Dedič), Dordič (77. Pikul). Trenér: Skácel.

Č. Budějovice: Drobný - Kladrubský (46. Čolič), Králik, Talověrov, Novák - Ekpai (46. Mršič), Čavoš, Javorek (59. Mészáros), Havelka (88. Valenta), Brandner - Matějka (90.+1 Bassey). Trenér: Horejš.

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Odehráli jsme slušné utkání, jenže výsledek 0:0 je pro nás ztráta. Co se týče ofenzivní fáze, v šestnáctce nám chybí důraz. Nedokážeme to tam dotlačit, i když to předtím dokážeme výborně prokombinovat. Máme malý hlad po gólu, navíc nám ani nešly centry. Ve finální fázi na posledních 20 metrech strádáme."

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Věděli jsme, že nás v Opavě čeká těžké utkání, což se i potvrdilo. Zápas byl hodně bojovný a moc fotbalu k vidění nebylo, ale po taktické stránce jsme ho zvládli velice dobře. Směrem dopředu tam bylo hodně nepřesností i ukvapené přihrávky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články