Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nový kanonýr Sparty Šural: Byly to nejsnazší branky v kariéře

Praha - Dva soutěžní zápasy = dva góly. Taková je statistika Josefa Šurala ve Spartě. Ex-liberecký střelec, který se prosadil jak v prvním jarní duelu ve Zlíně, tak i proti Mladé Boleslavi ale své zásahy nepřeceňuje. "Potěší to, ale vždycky se říká, že nejdůležitější jsou body," řekl Šural. 

Slavící Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Minulý zápas první soutěžní gól za Spartu a dneska jsem měl obrovskou motivaci prosadit se před domácím publikem, obzvlášť když přišlo tolik lidí. Takže mám radost," přidal. Ani jednu branku však Šural, který na Letnou přišel v zimě z Liberce, nepřeceňoval. "Byly to pravděpodobně nejsnazší góly v kariéře, protože oba byly z metru prakticky do prázdné branky," prohlásil. "Ale doufám, že další budou přibývat, abych měl radost já i klub," dodal.

Šural otevřel skóre už v 9. minutě, o chvíli později přidal druhou trefu Costa. "Věděli jsme, že soupeř je silný v útoku, proto jsme na ně od začátku nalezli a vyplatilo se to," uvedl český reprezentant. "V podstatě jsme v prvních dvaceti minutách rozhodli zápas. Jen je škoda, že jsme nedali třetí gól, který by je definitivně zlomil."

Sparta díky vítězství odskočila třetí Mladé Boleslavi na rozdíl devíti bodů a na první Plzeň stále ztrácí tři. "Za sebe se nedíváme, ale doufám, že odstup se bude zvětšovat. Víc ale koukáme před sebe," prohlásil Šural, kterého teď čeká vynucená přestávka.

Letenští totiž ve středu odletí do Krasnodaru k odvetě 2. kola Evropské ligy, a protože Šural už ve skupině nastoupil za Liberec, nemůže v pohárech za Spartu hrát. "Vezmu to stejně jako tento týden. Místo zápasu pořádně potrénuju, abych byl v zátěži jako kluci, a připravím se na další zápas," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články