Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Největší zájem je o Koláře, Simu a Provoda. Nabídka pro Trpišovského přijde v létě, říká Nehoda

Ve fotbale se vyzná jako málokdo. Zdeněk Nehoda je bývalý reprezentant, dvakrát byl vyhlášený fotbalistou roku ještě v Československu, má zlato a bronz z mistrovství Evropy. Po ukončení kariéry založil agenturu Nehoda Sport a pomohl k přestupům mnoha fotbalistům, například Pavlu Nedvědovi. Teď čeká zvýšený zájem ze zahraničí o fotbalisty Slavie i o trenéra Jindřicha Trpišovského.

Oslava slávistických fotbalistů
zdroj: ČTK/AP autor: Rui Vieira

To, že vyřadila Slavia Leicester, asi může zvýšit zájem zahraničních klubů o její hráče?
Ti hráči jsou už zmapovaní. Tam jde jen o to, aby potvrdili svoji výkonnost i v takovémhle zápase, a včera většina z nich podala výborný výkon. Určitě na sebe výrazně upozornili a zájem o ně bude.

Jak moc tomu podle vás pomohly úspěšné přestupy Součka a Coufala do West Hamu?
Souček udělal českým hráčům v anglické lize obrovskou reklamu a potvrzuje to dál. Coufal taky. Takže i díky nim zase bude zájem o české fotbalisty nejen v Polsku, Maďarsku, ale v Anglii, Německu a Španělsku.

O koho ze slávistů budou zahraniční stát kluby nejvíc?
Velice zajímavým hráčem pro ně je určitě gólman Kolář, toho sledují už dlouho. Pak je tu Sima, a i když dal včera gól, tak nepodal takový výkon jako v lize, ale o toho budou hodně stát také. A pro mě je velkým překvapením Provod, je to hodně zajímavý hráč.

Sport
zdroj: ČT4

Jak vidíte reálnou částku třeba za tyhle fotbalisty?
Těžko říct. Čeští fotbalisti se neprodávají za tak velké peníze jako hráči z velkých zemí, ale myslím si, že už Součkova cena byla na úrovni. A tihle by měli stát minimálně deset milionů eur, samozřejmě může přijít nabídka dvacet třicet. Slavia nepotřebuje prodávat hráče za pět šest milionů, za které se dříve přestupovalo. Což je pro český fotbal dobře, protože doufám, že Slavia zase nakoupí české fotbalisty, a ne zahraniční, takže ty peníze zůstanou tady.

Jak moc může zvednout cenu hráče takovýhle zápas, třeba v procentech?
To je otázka zájmu o hráče. Potvrdili, že na to mají. Ale těžko odhadnout, jestli kvůli tomu stoupne cena o milion nebo o deset. Tam jde o to, který klub ho chce a jaký je o něj zájem celkově.

Asi nejsem sám, kdo si myslí, že největší síla Slavie je v trenérovi Trpišovském – o hráčích se mluví hodně, ale o trenérech tolik ne, jaká by mohla být nyní jeho cena na evropském fotbalovém trhu?
Trenéři nepřestupují, takže cena se hodnotit nedá. To je spíš otázka, jestli ho Slavia pustí za nějakou náhradu. Ale on už dlouho potvrzuje, že umí z mladých hráčů dělat hvězdy, a Slavia na tom strašně vydělává. Takže já si myslím, že se i on dočká nějakého dalšího zajímavého angažmá.

Zaregistroval jste v prostředí, v němž se pohybujete, nějaký zvýšený zájem o něho?
Určitě. Ale teď na jaře neočekávám, že by odešel, spíš si myslím, že nabídka přijde v létě.

A kde by podle vás měl největší šanci se prosadit?
Nevím, jak je na tom jazykově, to je u trenéra strašně důležité. Hráč si to své odehraje i bez toho, aby se pořádně domluvil. A Jindřich Trpišovský je jeden z těch, který s hráči komunikuje výborně. Proto je důležité, aby uměl jazyk země, do níž půjde.

Nebo si myslíte, že je pro něho nejideálnějším klubem Slavia – peníze má, je doma a šlape mu to?
V Česku už asi dosáhl maxima, co může v klubu dosáhnout. Je otázkou, jestli by neměl jít k reprezentaci, aby pomohl českému fotbalu. A když půjde do zahraničí, tak do špičkového mužstva, a ne aby šel za penězi. A to si myslím, že on takový není. Aby to zkrátka mělo hlavu a patu po sportovní stránce a šel do klubu, který bude hrát o evropské poháry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články