Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nechceme hrát o záchranu, uvedl před novou sezonou teplický trenér Kučera

Teplice před začátkem nové sezony chtějí zapomenout na loňský ročník a věří, že se jim letos nepříjemnosti ohledně hrozícího sestupu vyhnou. "Nikdo nechce hrát ve spodních patrech, nacházeli jsme se tam minulou sezonu a teď se tomu bude chtít každý vyhnout," uvedl trenér Radim Kučera.

Teplice skončily v minulé sezoně na patnáctém místě, tedy posledním, které zajišťovalo záchranu. Od sestupujícího Brna je dělily jen čtyři body. I na startu nového ročníku v klubu probíhají další jednání se sponzorem AGC o možném navýšení financí, které bylo už vloni sníženo o 50 procent. Jednání by mělo pokračovat v druhé polovině září, s tím, že do konce roku je zatím klub zajištěný. Staronovým generálním partnerem se stane Bílinská kyselka.

"S ekonomickou situací jsme ztotožnění. Přesto jsme chtěli přivést hladové hráče, kteří tým okysličí, a mužstvo svou kvalitu má. Bude to i o tom, s čím jsme se potýkali na jaře, zda se nám vyhnou zranění a vyvarujeme se hloupých gólů, které tým sráží," připomněl Kučera 66 inkasovaných branek z minulé sezony. Více měla jen poslední Opava (71).

Změny v kádru

Z týmu odešli obránci Šimon Gabriel či David Heidenreich, jimž skončilo hostování, smlouva vypršela také Martinu Macejovi, Jakubu Řezníčkovi nebo Vukadinu Vukadinovičovi. Kariéru ukončil Admir Ljevakovič, který spolu s Janem Rezkem bude pomáhat při vedení B-týmu.

Na sever Čech naopak dorazili obránce Martin Chlumecký, záložník Denis Laňka nebo útočník David Ledecký. Klub rovněž získal natrvalo Roberta Jukla a prodloužil smlouvu s Danielem Trubačem, Tomášem Vondráškem či Tomášem Grigarem. Na dvouleté hostování s opcí se vrátil ze Sparty brankář Jan Čtvrtečka a z pražského klubu by se měl znovu vrátit záložník Jan Fortelný.

"Máme příslib od Sparty, že se potýkal s nějakým zraněním v přípravě a měl by se zapojit do plného tréninku. Věřím, že od příštího týdne by tu mohl s námi být," řekl sportovní ředitel Štěpán Vachoušek, podle něhož má klub vytipovanou ještě jednu posilu.

V přípravě se Teplicím nedařilo, prohrály čtyři ze sedmi zápasů. V generálce podlehly druholigové Dukle Praha 1:2. "Byl jsem spokojený s přístupem hráčů k tréninku a jsem rád, že se nám vyhýbala i zranění. S výsledky přípravných duelů jsem ale spokojený nebyl. Dělali jsme individuální chyby, které soupeř trestal," řekl Kučera.

Se současnými opatřeními by Teplice mohly doma počítat s podporou až osmi tisíc fanoušků. Klub rovněž před sezonou vyměnil trávník a domluvil se s pražskou Slavií, že se na Stínadlech odehraje kvalifikační utkání o Ligu mistryň.

První duel sehrají Severočeši v neděli na hřišti Českých Budějovic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články