Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nasadit Konatého na plac? Nebylo to jednoduché rozhodnutí, přiznal trenér Sparty

Praha ‒ Spekulovalo se, že po výbuchu v Rostově se do základní sestavy Sparty nepodívá. Přesto se v jedenáctce pro utkání s Bohemians 1905 nakonec objevil i záložník Tiémoko Konaté. Trenér Tomáš Požár přiznal, že nešlo o jednoduché rozhodnutí. "Ale z Konatého vyzařovala velká síla," uvedl.

Tiémoko Konaté
zdroj: ČTK

Šestadvacetiletý fotbalista totiž v létě upadl u fanoušků v nemilost kvůli pokusu vytrucovat si přestup a ve čtvrtek se zase v úvodním duelu druhého kola Evropské ligy v Rostově podepsal pod debakl 0:4 červenou kartou.

"Ve čtvrtek se stalo, co se stalo, byl to nejhorší možný scénář. Jeho nasazení jsme zvažovali a nebylo to jednoduché rozhodnutí. Ale z vnitřního prostředí jsem cítil obrovskou Timiho podporu, proto jsme ho nasadili," řekl Požár.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment utkání Rostov - Sparta: Vyloučení Konatého (32. min.)

Část příznivců Sparty však neměla s Konatém slitování a celý zápas na něj pískala a skandovala urážlivé pokřiky. "Nechceme fanoušky rozdělovat. Tato situace mi vadí, proto chci všechny požádat, abychom byli jednotní a nechali už tohle téma být," uvedl.

Přestože Požár s reakcí počítal, Konatého na ni nijak nepřipravoval. "Jen jsme s ním mluvili, jestli je dost odolný a dokáže zápas zvládnout. Vyzařovala z něj síla, a to také rozhodlo," přidal letenský kouč s tím, že pro něj je vyloučení z Rostova uzavřené téma. "Zásah do utkání to byl, ale v kontextu všech událostí, co se staly předtím, jsme zaujali postoj, že Timiho podpoříme," prohlásil.

Rozhodnutí nasadit Konatého ocenil i trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek. "Před zápasem jsme to nijak neřešili, ale když tak o tom teď na základě otázky přemýšlím, tak to bylo velice citlivé a správné rozhodnutí. Kdyby nenastoupil, tak je ten hráč prostě zadupanej," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články