Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Na Letné se bude bojovat o vstupenku do Evropy, Sparta nastoupí proti Jablonci

Důležitý duel ambiciózních mužstev zahájí 25. kolo první ligy. Šestá Sparta totiž přivítá čtvrtý Jablonec, od kterého ji dělí pouze bod. Vítězný tým se minimálně do sobotního odpoledne posune na třetí příčku v tabulce, jež může znamenat přímý postup do Evropské ligy, a také udrží teoretickou šanci bít se o druhé místo zajišťující předkolo Ligy mistrů. Naopak poražený tým už bude pozici vicemistra atakovat jen těžko. Přímý přenos utkání Sparta Praha - Jablonec sledujte od 20:05 na ČT sport, on-line reportáž na webu ctsport.cz.

Obránce Sparty Michal Kadlec se snaží zastavit Lukáše Masopusta z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Šlágr na Letné bude soubojem jediných dvou týmů, které po zimní pauze ještě nepoznaly hořkost porážky. Sparta celkem nenašla přemožitele v devíti ligových střetnutích po sobě, Jablonec v osmi a navíc uspěl i v Českém poháru.

"Na třetí i druhé místo myslíme nejen my trenéři, ale i hráči a fanoušci. Rádi bychom toho docílili, ale je potřeba začít vyhrávat. Dokážeme být nebezpeční dopředu, nicméně vždy vypadneme na určitou část zápasu - třeba jako v Plzni při standardních situacích. To musíme eliminovat, musíme se koncentrovat celých devadesát minut," řekl trenér Pražanů Pavel Hapal, jehož svěřenci v šesti z posledních sedmi duelů jen remizovali. "Hráči Jablonce budou hrát pohyblivý fotbal, ale my jim budeme chtít vnutit náš styl," dodal Hapal. 

Spartě se sice na jaře nedaří vyhrávat, podle jabloneckého kouče Petra Rady je ovšem na její hře vidět zlepšení. "Viděl jsem ji dvakrát naživo a musím říct, že se zvedá. I když některé zápasy nevyhrála, poslední měsíc jde výkonnostně i herně nahoru," prohlásil zkušený stratég.

Pro něj osobně půjde o prestižní bitvu, jelikož Letenské ještě v minulé sezoně vedl, než klub angažoval Itala Andreu Stramaccioniho. "Je to jiné utkání. Jedete na Spartu, kde jsou velké návštěvy. Prostředí i lidi vás do toho vtáhnou a hrajete proti nejlepšímu klubu v České republice, ale já už to beru jinak. Byl jsem tam, takže to je něco jiného," připustil Rada.

Po svých svěřencích bude chtít aktivní pojetí, které zaměstná defenzivu soupeře. "Naše síla je v tom, že chceme hrát náročný fotbal, víc dopředu. I posledně proti Olomouci jsme si vytvořili spoustu šancí. Takovou aktivitu bychom chtěli udržet i na Spartě," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články