Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mladá Boleslav potvrdila ofenzivní um a Bohemians přehrála 3:1

Mladá Boleslav zakončila ligovou sezonu vítězstvím 3:1 nad Bohemians. O góly se postarali za domácí Václav Drchal, Radim Řezník a Michal Škoda, za hosty skóroval Tomáš Necid, který ještě v nastavení nedal penaltu. Boleslav vyhrála počtvrté z posledních pěti kol a obsadila 11. místo. Pražané jsou na 10. příčce.

Ani jeden ze soupeřů se už nemohl v tabulce příliš posunout, a tak se očekával bezstarostný a ofenzivní fotbal. Otevřená hra byla k vidění už před přestávkou a domácí byli efektivnější. V 17. minutě poslal Preisler do šestnáctky nadýchaný centr, který Drchal poslal volejem do sítě a dostal Boleslav do vedení.

Hosté rozhodně nebyli horší, ale neproměňovali šance. V 10. minutě po akci Pulkraba měl Puškáč slibnou možnost k vedení, ale zblízka balon nedokázal usměrnit. Ve 29. minutě se stejný hráč ocitl znovu osamocený, brankář Šeda však byl pohotovější a míč mu sebral.

Efektivitu Středočechů ještě zvýraznila akce na začátku druhého poločasu. Skalák posadil přímý kop na hlavu zcela nehlídaného Řezníka a ten v 51. minutě prodloužil míč do sítě. Domácí skórovali i z druhé střely mezi tyče. V 59. minutě měl Douděra další velkou možnost, ale jeho ránu z 10 metrů stačili hosté srazit na roh.

"Nebránilo se ani na jedné straně moc důsledně. My jsme ještě další šance promarnili, ale je třeba přiznat, že nám dnes hodně pomohl gólman," uvedl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

Bohemians se ještě na chvíli dostali zpět do zápasu. Střídající Necid ještě v 66. minutě nepotvrdil pověst kanonýra a zcela osamocený před Šedou nedokázal hlavou skórovat. V 71. minutě už ale dorazil míč do prázdné branky po akci dalšího náhradníka Osmančíka a gólově oslavil svůj 100. start v české lize.

Boleslav si však tři body nenechala vzít. V 87. minutě se prosadil další střídající hráč Škoda, kterého našel centrem po rohu Zmrhal. Znovu snížit ještě mohl ve třetí minutě nastavení Necid, ale jeho nepovedenou penaltu zlikvidoval Šeda.

"V prvním poločase mohl vstřelit hattrick Puškáč, v druhém Necid a nakonec odjíždíme s prázdnou," řekl Klusáček. "Vyhráli jsme, ale nutno přiznat, že Bohemka měla také hodně šancí. Na dovolenou se nám bude odjíždět příjemně. Škoda jen, že jsme se do bezpečného pásma nedostali dříve, zbytečně dlouho jsme měli obavy v hlavě," dodal Jarolím.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:0)

Branky: 17. Drchal, 51. Řezník, 87. Škoda - 71. Necid. Rozhodčí: Hrubeš - Leška, Matoušek. ŽK: Matějovský (M. Boleslav). Diváci: omezený počet.

Sestavy:

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Řezník, Jakub Klíma, Preisler - Skalák (79. Dufek), Dancák, Matějovský (79. Jirásek), Zmrhal - Drchal (88. L. Mašek), Jiří Klíma (79. Škoda). Trenér: Jarolím.

Bohemians: Le Giang - Bederka (85. Kadlec), Köstl, Krch (61. Schumacher) - Dostál, Květ, Ljovin, Novák (61. Vacek), Vondra - Pulkrab (71. Osmančík), Puškáč (60. Necid). Trenér: Klusáček.

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): Vyhráli jsme, ale nutno přiznat, že Bohemka měla také hodně šancí. Na dovolenou se nám tedy bude odjíždět příjemně, ale už dnes musíme myslet na start nové sezony. Škoda jen, že jsme se do bezpečného pásma nedostali dříve, zbytečně dlouho jsme měli obavy v hlavě.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): Na dovolenou spokojeně odjíždět nebudeme, takovouto prohru budu dlouho špatně kousat. Co my dnes promarnili. V prvním poločase mohl vstřelit hattrick Puškáč, v druhém Necid a nakonec odjíždíme s prázdnou. Sezona to z naší strany byla taková průměrná. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články