Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mladá Boleslav není bůhvíjaký tým, hlásí teplický Kuchta. Severočechy ale prověří Komličenko

Tento duel může napovědět v boji o nadstavbovou skupinu Evropské Ligy. Teplice v tomto pásmu zatím jsou, na osmém místě. Mohou však odskočit jedenácté příčce. Tam právě sídlí Mladá Boleslav, která se potřebuje dostat do desítky. Oba celky se utkají v předehrávce 21. kola první ligy a oba v prvním jarním kole potrápily favority. Přímý přenos duelu Teplice - Mladá Boleslav sledujte na programu ČT2 či webu ctsport.cz od 17:40.

Mladoboleslavský Tomáš Ladra proti Janu Krobovi z Teplic
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Teplice dlouho vzdorovaly vedoucí Slavii, ale v závěru dvakrát inkasovaly a prohrály 0:2. Mladá Boleslav uhrála doma remízu 1:1 s Plzní.

"Proti Plzni jsme měli i na tři body a hráli jsme dobré utkání. Teď je třeba na to navázat. Jedeme do Teplic s tím, že chceme vyhrát a uvidíme," řekl mladoboleslavský záložník Ladislav Takács. Jeho tým vyhrál jediné z posledních sedmi ligových utkání.

Fotbal fokus podcast před 21. kolem ligy:

"Mladá Boleslav proti Plzni ukázala kvalitu, ale nejsou nějaké bůhvíjaké mužstvo. My se díváme především na sebe, protože máme svoji tvář, kterou jsme natrénovali během pauzy. Boleslav má sice v kádru jednu dvě individuality, ale už to není takový tým, jako býval v minulosti," uvedl teplický útočník Jan Kuchta.

Individualitou mínil zejména útočníka Nikolaje Komličenka, který má v sezoně průměr gólu na zápas a s 19 brankami vévodí tabulce střelců. V posledních pěti duelech dal sedm branek a bude představovat největší nebezpečí pro obranu Teplic. V ní je mimo jiné bývalý hráč Mladé Boleslavi Pavel Čmovš.

Pohledem statistik:

Poslední čtyři vzájemné duely skončily remízou a Mladá Boleslav prohrála s Teplicemi jediný z posledních jedenácti zápasů.

"Proti Boleslavi jsem za Teplice ještě nenastoupil a těším se, protože pár kluků, se kterými jsem tam hrával, ještě v kádru zůstalo. Musíme si dát pozor na Marka Matějovského a Komličenka, který je velký, silový, vždycky hraje hodně do těla, takže je to složité. Člověk musí být blízko a také na něj trochu přitvrdit," hledal Čmovš recept.

Mladá Boleslav by měla mít k dispozici i Takácse, který v duelu s Plzní brzy střídal po srážce hlavami s Lukášem Hejdou. Může to pro něj být stý ligový zápas. "Snad bude lepší než ten 99. zápas s Plzní, z něhož jsem stihl jen tři minuty a odnesl si dva stehy a lehký otřes mozku. Ale jsem v pohodě. Na to, jak to vypadalo, jsme z toho vyšli s Lukášem Hejdou ještě dobře," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články