Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mátožná Sparta míří do Karviné. Na nic nerezignujeme, hlásí Kotal

Po sobotních kanonádách favoritů bude 26. kolo pokračovat na třech stadionech. Sparta nezvládla středeční šlágr s Plzní (1:2) a sérii bez ligového vítězství protáhla na šest kol. O ukončení negativní bilance se pokusí v Karviné, která naopak pětkrát v řadě neprohrála a neinkasovala ani jeden gól. V dalších nedělních duelech přivítají "Klokani" nováčka z Budějovic a Teplice vyzvou Opavu. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - České Budějovice sledujte od 15:30 na ČT sport.

Guélor Kanga ze Sparty (vpravo) v souboji s Ondřejem Lingrem z Karviné
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta je v tabulce i nadále devátá. Na šesté Slovácko, které v sobotu prohrálo 1:3 v Liberci, ztrácí tři body. "Porážka s Plzní nás samozřejmě mrzí, ale na nic nerezignujeme. Žádnému mužstvu se nevyhne bodová ztráta. Věřím, že se poučíme a v Karviné podáme lepší výkon," prohlásil trenér Václav Kotal.

O šlágru Plzeň - Sparta se mluvilo také v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Ve Slezsku však jeho svěřence snadný úkol nečeká. O záchranu bojující soupeř totiž na jaře neprohrál a neinkasoval. Na vlastním hřišti vyhrál v letošním kalendářním roce všechna tři střetnutí nejvyšší soutěže při skóre 7:0. "Série bez inkasovaného gólu nás těší, nezbývá nám nic jiného než vycházet z poctivé defenzivy," uvedl karvinský kouč Juraj Jarábek.

Vzhledem k ohnisku nemoci covid-19 v Dole Darkov budou utkání v Karviné provázet přísnější bezpečnostní opatření než na ostatních českých stadionech. 

Bude se v Ďolíčku opět nadělovat?

Bohemians 1905 čeká po suverénní výhře 4:0 nad Teplicemi další domácí střetnutí, tentokrát proti osmému Dynamu České Budějovice. "Doufám, že navážeme na zápas s Teplicemi a znovu zvítězíme," řekl asistent kouče vršovického klubu Erich Brabec.

Nováček nejvyšší soutěže se v Ďolíčku bude snažit zastavit sérii nezdarů. Třikrát v řadě totiž nebodoval, naposledy prohrál s Libercem 0:1. "Scházelo nám tempo hry, bylo to hrozně pomalé a zdlouhavé. Musíme se zvednout a makat dál. Jednu chvíli jsme byli v euforii, všichni nás chválili, ale k fotbalu patří i tohle. Je třeba se otřepat a jít dál. Už se nám to v sezoně jednou podařilo," připomněl kouč Jihočechů David Horejš začátek letošního ročníku. 

Jakub Mareš se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Důležité klání bude k vidění i na Stínadlech, kde dvanácté Teplice přivítají Opavu, která po sobotním vítězství Příbrami v Olomouci klesla na poslední místo.

"Skláři" ve středu utrpěli debakl 0:4 v Ďolíčku, což těžce kousal trenér Stanislav Hejkal. "Na Bohemce to nebyl výkon hodný Teplic. Hlavně starší hráči nás musí více podržet a být oporami. Opavu musíme porazit," burcoval Hejkal.

Slezané ve středu remizovali 0:0 s Karvinou, ale vzhledem ke zmíněnému úspěchu Příbrami potřebují opět zabodovat. "Věřím, že naše výkonnost bude mít stoupající tendenci. V Teplicích musíme podat kompaktní výkon a vyvarovat se individuálních chyb, které nás například na podzim právě proti nim (0:1) stály lepší výsledek," má jasno kouč Jiří Balcárek.

Nedělní harmonogram 26. kola:

14:00 Teplice - Opava
16:00 Bohemians 1905 - České Budějovice
18:00 Karviná - Sparta Praha

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články