Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matějovský zkusil máknout a vyplatilo se: Je to návrat jako z filmu

Fotbalista Marek Matějovský se po téměř roční pauze opět zapojil do dění na zeleném trávníku a Mladé Boleslavi hned pomohl gólem k remíze s Brnem. Devětatřicetiletý záložník se do nejvyšší fotbalové soutěže dokázal vrátit po dvojité operaci achilovky a svůj návrat přirovnal k filmovým příběhům.

Marek Matějovský se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Mladoboleslavský kapitán si loni v lednu přetrhl achilovku v přípravném utkání na Maltě a musel na operaci. Na konci dubna si při posilování na kole zranění obnovil a podstoupil další zákrok. V květnu ale prodloužil smlouvu o další sezonu.

"Je to příběh jak z filmu. Chtěl bych strašně moc poděkovat lidem, kteří stáli při mně. Vážil jsem si podpory všech, že mě povzbuzovali, ať ještě zkusím máknout. Zabalit to můžu vždycky. Dneska je návrat o to sladší. Všem moc děkuju. Samozřejmě nemůžu zapomenout na rodinu, která stála při mně. Gól bych chtěl věnovat hlavně jim," řekl Matějovský.

Po utkání měl kvůli ztrátě dvou bodů smíšené pocity. "Jsem samozřejmě neskutečně šťastný, že jsem naskočil zpátky a že všechna práce, kterou jsem absolvoval, nepřišla vniveč. Moc jsem si ale přál, aby byl návrat vítězný, a to se nepodařilo. Z osobního hlediska jsem rád, že jsem mohl naskočit a že se cítím relativně v pořádku," uvedl patnáctinásobný český reprezentant.

Do utkání zasáhl už v 36. minutě, kdy vystřídal zraněného Milana Jiráska. "Ani trenér (Karel Jarolím), ani já jsme nečekali, že ta minutáž bude takhle veliká. Zprvu to byl pro mě šok. Nevnímal jsem, že Jiras měl nějaké problémy a najednou přiběhl asistent Kočí a říkal, ať se nachystám. Nebylo moc času na přemýšlení. Chtěl jsem se co nejdřív dát do kupy, abych byl připravený na zápas a abych pomohl týmu," prohlásil Matějovský.

"Jednoznačně to bylo dřív, než jsem očekával. Bavil jsem se s trenérem (Karlem Jarolímem) a realizačním týmem, jak postupovat dál. Měl jsem velkou chuť v tréninku, myslím si, že to všichni viděli. Je to pochopitelné, byl jsem dlouho mimo," prohlásil Matějovský.

Překvapivé už bylo jeho zařazení mezi náhradníky. Během krátké zimní přípravy neodehrál ani jeden ze dvou přípravných duelů. "Měl jsem vnitřní pocit, že musím ještě trošku potrénovat. Nakonec se trenér rozhodl, že půjdu na lavičku. Říkal mi, že podle toho, co viděl, bych nějakou část zápasu zvládl. Odpověděl jsem mu, že chuť mám obrovskou a cítím se na to," konstatoval Matějovský.

Vyrovnat se mu podařilo v 60. minutě. V lize se trefil poprvé od března 2019. "Zachoval chladnou hlavu a ukázal, že pořád má mužstvu co dát. Vyřešil to perfektně. Nebyla to kdovíjaká rána, ale zamířil přesně k tyči," pochválil ho Jarolím.

Mladá Boleslav nevyhrála sedmé kolo po sobě a pouze díky lepšímu skóre je před Brnem na první nesestupové příčce. Podle Matějovského však duel se Zbrojovkou ukázal pozitiva. "Předvedený výkon je mírným optimismem do dalších zápasů po podzimu, který se nám úplně nevyvedl," uvedl bývalý hráč Jablonce, anglického Readingu a pražské Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články