Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mahmutovič se trefil, Teplice ale v Ostravě jen remizovaly

Ostrava – Baník stejně jako Teplice i po 3. ligovém kole dál čekají na první soutěžní vítězství. Jejich vzájemný duel skončil remízou 1:1 a oba celky tak mají na svém kontě dva body. Severočechy, kteří nastoupili k prvnímu utkání po úmrtí klubového ředitele Františka Hrdličky, poslal do vedení Aidin Mahmutovič. Baník však ještě do poločasu srovnal zásluhou Brazilce Azeveda. 

Utkání Baník - Teplice
zdroj: ČTK

Ostrava neměla podporu radikálních fanoušků, kteří na protest proti bezpečnostním opatřením zápas bojkotovali. Týmu chyběl zraněný kapitán Svěrkoš, i bez něj se však do Teplic v prvním domácím utkání sezony Baník zakousl a aktivní hrou si vytvářel tlak. Skóre mohl otevřít Kukec, ale hlavou v dobré pozici těsně minul. Neuspěl Baránek a ve 27. minutě byl gólu blízko Frydrych, když nejprve nastřelil břevno a následně brankáře Grigara.

Místo toho udeřilo na druhé straně z první vážnější šance. Po brejku našel Litsingi kanonýra Mahmutoviče, který obešel brankáře a poslal míč do branky. Pro bosenského útočníka to byl první ligový gól od loňského září, od listopadu však měl dlouhou pauzu kvůli vážnému zranění kolena.

Fotbalisté Baníku se snažili rychle odpovědět a povedlo se to za deset minut. Z dálky se do míče opřel brazilský záložník Azevedo a s pomocí teče jednoho z obránců překonal brankáře Grigara. Po změně stran jako první zahrozil domácí Narh, na druhé straně trefil Jablonský hlavou jen tyč ostravské branky.

Baník měl nadále více ze hry, ale do šancí už se dostával těžko, zvláště když v poslední čtvrthodině se střed hřiště změnil v bojiště a místo pohledných akcí viděli fanoušci spíše fauly, strkanice a hádky s rozhodčím. Výsledkem byla červená karta pro střídajícího teplického hráče Táborského v 88. minutě. Ostrava už ale krátkou přesilovku nevyužila. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Baník - Teplice

Baník Ostrava – FK Teplice 1:1 (1:1)

Branky: 37. Azevedo – 27. Mahmutovič. Rozhodčí: Nenadál  Hájek, Kotalík. ŽK: Narh, Azevedo, Sukup  Takács, Ljevakovič, Vondrášek, Táborský, Matula, Grigar. ČK: 88. Táborský. Diváci: 3 811.

Ostrava: Pavlenka  Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer (72. Sukup)  Kukec, Mensah (63. Šichor), Greguš, Lindpere (81. Štěpán), Azevedo  Narh. Trenér: Svědík.

Teplice: Grigar  Vondrášek (77. Lüftner), D. Jablonský, Takács, Krob  Matula, Hošek  Nivaldo (90.+2 Fenin), Ljevakovič, Litsingi  Mahmutovič (63. Táborský). Trenér: Ščasný.

Tomáš Bernady (trenér Ostravy): "Moc ke gratulacím to dnes není. Naše hra nebyla úplně dobrá. Prvních 15 minut to bylo rozhárané, pak jsme měli tři solidní příležitosti, ale po chybě ve středu hřiště jsme dostali branku z brejku. Pak jsme se štěstím vyrovnali a přežili jsme velkou šanci soupeře. Ale potom jsme nic nepředvedli směrem dopředu, hra byla kostrbatá, málo důrazná a nejsme spokojeni. Doma je to každopádně ztráta." 

Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): "Byly tam však věci, které jsem nechápal, jako naši neuznanou branku kvůli ofsajdu. Hráči mi tvrdí, že to tečovala jejich zeď a že to bylo regulérní. Musím se na to podívat. O velkém množství žlutých karet raději ani nebudu mluvit, rozehrávat takový mariáš, to je neuvěřitelné. Některé byly na obou stranách hrozně přísné. Vadí mi na tom, že rozhodčí nemají stejný metr. Některý sudí nedá žádnou kartu a jiný devět, i když je zápas stejně tvrdý."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články