Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liga teď bude zajímavější, říkají trenéři po derby, v němž zvítězila Sparta

Sparta ukončila úspěšnou sérii Slavie, která v lize neprohrála 54 zápasů za sebou, a padla až v neděli v derby na Letné těsně 0:1. Trůn suverénního vládce tuzemské nejvyšší soutěže se otřásl. Jen není jisté jak moc a jestli to může ovlivnit suverenitu červenobílé party z pražského Edenu.

Bývalý úspěšný hráč a kouč Slavie František Cipro si myslí, že Trpišovského tým ligu stejně vyhraje, ale... "Už to nebude tak suverénní jako v předešlých dvou třech letech, ale to je zase pro ligu dobře, že se Sparta i Plzeň zvedly," říká s tím, že soutěž tak bude zajímavější.

Sparta vyhlašovala před sezonou útok na titul a spousta fanoušků už to brala spíš jako povinnost a zvázek velkému jménu týmu, ale přece jen s rezervou. "Ale sparťané vyhráli derby zaslouženě a psychicky jim to určitě hodně pomůže. Kdyby Sparta prohrála, tak by na tom zase byla dost špatně, ale ta výhra jim zvedne sebevědomí," říká Cipro.

Další velezkušený trenér Bohumil Páník čeká v této sezoně vyrovaný boj o titul. "Dneska se píše, že vedení Slavie dává nějaké limity na nákupy hráčů, což značí, že v budoucnu už asi nedosáhnou na takové hráče jako dřív, a tím se to trošku srovnává," říká trenér, který v květnu skončil ve Zlíně a čeká na další angažmá.

Právě v nově nastavených finančních limitech ve Slavii vidí Páník šanci pro další konkurenty. "Sparta nedělala nákupy za tak velké peníze a nedávala hráčům až tak neomezené platy, to já pak dávám do roviny i s tou výkonností. Když někdo má ferrari, tak ho s vytuněnou škodovkou těžko porazíte. Je to určitě vyrovnání sil a povzbuzení pro celou Spartu od hráčů až po realizační tým, že jdou správnou cestou," říká k výsledku derby a dodává, že na výkony Slavie měl velký vliv obrovský počet zraněných.

Páník uznává, že i Sparta měla zraněné. "Ale citelnější to bylo u Slavie. Ovšem kvalitní kádr maj, a to se zase projeví," tvrdí bývalý trenér Zlína, Ostravy, Olomouce i několika polských celků s tím, že čeká daleko vyrovnanější boj o titul, v němž každému z trojice dává stejnou šanci. "Slavia i Sparta to budou mít kvůli pohárům proti Plzni náročnější, ale když jim hráči vydrží zdraví a bude se jim dařit, tak jim naopak poháry můžou pomoci zvednout výkonnost," myslí si Páník.

Ani Cipro nezapomíná na Plzeň, která vede tabulku i když zápasy nevyhrává vysokými rozdíly, ale většinou jen těsně. "Plzeň vyhrává hodně zápasů jen o gól, otáčí zápasy, což svědčí o síle kolektivu. Když porazila Spartu, hrála skvělý fotbal. Hodně napoví až bude hrát za tři kola na Slavii," konstatuje bývalý kouč sešívaných.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články