Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Liberec zatlačil Plzeň a obral ji o body

Liberec – Předehrávka 8. kola Gambrinus ligy svedla proti sobě dva poslední šampiony. V duelu prvního s třetím hostil Liberec dosud neporaženou Plzeň a střetnutí "těžkých vah" přineslo skvělý fotbal i drama na závěr. Viktoriáni vlétli do zápasu jak uragán a od 8. minuty vedli díky Danielu Kolářovi. V druhé půli se však Viktoria nezvykle musela hlavně bránit, vyrovnání ale neodvrátila. Za Liberec srovnal v závěru kapitán domácích Radoslav Kováč. Pro kapitána hostí Pavla Horvátha bylo střetnutí s Libercem jubilejním 400. zápasem v české lize.

Radoslav Kováč s v hlavičkovém souboji s Pavlem Horváthem
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

On-line textový přenos

90.+2

Z liberecké standarky již nic nebude. Rozhodčí ukončil zápas, který končí remízou 1:1.

90. +1

Výborný Kušnírův centr si nakonec nenašel Rabušicovu hlavu. Liberec ale dál tlačí.

89.

Teď to zkusil z dálky Kalitvincev, ani on ale branku netrefil.

88.

Další Rybalkova střela z dálky, ale opět vysoko nad.

88.

Liberec střídá.

Místo Delarge přišel Kolár.

87.

Pavelka inkasuje žlutou za faul na Horvátha.

86.

Ďuriš zakončil rychlý brejk Plzně, Kováč ale jeho jedovatou střelu do branky nepustil.

84.

Za vzájemnou "výměnu názorů" si odnesli karty Hořava a Rybalka.

82.

Plzeň střídá.

Za zraněného Hejdu nastupuje Hubník.

80.

V obrovské šanci se po Horváthově standadce objevil Hejda, Plzni byl ale odmáván ofsajd, takže vzrušení je zbytečné. Hejda se však zřejmě zranil a musí ze hřiště.

78.

Liberec právě vstřelil gól.

Po standardní situaci Liberce zůstal vepředu kapitán Radoslav Kováč. Naběhl si na precizní Fleišmanův centr, hlídán jen Horváthem se bez potíží dostal k hlavičce a prudkou ranou nedal Kozáčikovi šanci.

75.

Rabušic fauloval na půlce.

74.

Liberec střídá.

Místo šurala přišel na hřiště Kalitvincev.

73.

Rybalka vypáli z velké dálky a Kozáčika nemohl ohrozit.

72.

Plzeň střídá.

Koláře nahradil Duriš.

72.

Petržela nejdřív fauloval, načež ještě zakopl míč na tribunu a kartě se nemohl divit.

70.

Plzeň se hnala do rychlého protiútoku, špatnými přihrávkami se však Viktoriáni sami připravili o šanci utlumit liberecký nápor.

66.

Pavelka se z ničeho nic octil před Kozáčikem, plzeňský gólman si však s jeho prudkou ránou poradil.

64.

Rabušic v další šanci. Delargovu prudkou přízemní přihrávku zblízkosti nasměroval ale jen do brankáře. Liberec však teď na hřišti dominuje a Plzeň zatlačil do obrany.

62.

Rabušic pálil pohotově přímo z otočky. Přesnou ránu k tyči ale lapil plzeňský Kozáčik.

60.

Liberec střídá.

Huška nahrazuje Frýdek.

60.

A Tecl se hned protlačil ke střele. Po rohovém kopu k němu propadl míč, ránu plzeňského útočníka ale zablokovali bránící hráči.

59.

Plzeň střídá.

Bakoše nahradil Tecl.

54.

Se štestím se k míči v šestnáctce dostal Delarge, nalezl volného Šurala, ten ale o mnoho přestřelil.

53.

Přetažený centr propadl až k Petrželovi, plzeňský záložník se uvolnil ve vápně a jeho centr jen o milimetry nenalezl osamoceného Koláře.

52.

Šural se odhodla ke střele ze střední vzdálenosti, technická rána ale šla jen doprostřed brány a do náruče plzeňského gólmana.

50.

Kušnír zůstal po souboji ležet na liberecké polovině. Plzeň však šla do rychlého protiútoku a po Kolářově přihrávce se sám před libereckým gólmanem ocitl Kovařík. Dobře vyběhnutého Kováře ale nepřekonal.

48.

Další Hořavova nebezpečné střela ze střední vzdálenosti, i tentokrát ale dobře zasáhl Kovář.

47.

Liberečtí začali náporem, Kušnírův centr ale bez obtíží sebral ze vzduchu Kozáčik.

46.

Sudí Královec právě zahájil druhý poločas.

45.

Rozhodčí Královec ukončil první poločas za stavu 1:0 pro Plzeň.

42.

Fleišmanovův nadýchaný centr ze standardky nakonec nedoputoval k Rabušicovi a je z toho "jen" další roh.

40.

Všichni liberečtí teď jen ustupovali před Hořavou, a tak plzeňský záložník napřáhl k prudké střele, kterou Kovář vyrazil na roh.

39.

Plzeňstí se sérií narážeček prokombinovali až do pokutového území, střelu z toho však nevytěžili.

37.

Snad poprvé v zápase drží liberečtí míč a několik minut nepouští Viktoriány za půlku. Tlak zakončil ranou mimo branku Pavelka.

34.

Šural obral o míč Rajtorala u rohového praporku a rázem se po prudkém centru k nebezpečné hlavičce dostal Delarge. Kozáčikovi nakonec ale moc starostí nepřidělal.

31.

Obrovská chyba Procházky, který namazal Delargovi, málem přinesla vyrovnání. Pavelkovu střelu Kozáčik jen vyrazil před sebe, Rabušicovu dorážku z nebezpečné blízkosti už plzeňský gólman ale vytlačil do bezpečí na roh.

29.

Další dvě rychlé a nebezpečné plzeňské akce. Nejdřív zaváhal Bakoš, napodruhé zachraňovali liberečtí na brankové čáře. 

26.

Už už se rýsovala další plzeňská šance, na počátku ale byl Kolářův faul, a tak se muselo pískat.

25.

Dvě rychlé přihrávky na krátko a Hořava střílel nehlídán z dvaceti metrů. Jeho střela ale o metr minula libereckou brankovou konstrukci.

24.

Petržela se z pravé strany protáhl až na značku penaltového kopu, ale jeho střelu zablokovali liberečtí. Do protiútoku se pak hnal Šural. Ten ale nedokázal ani vystřelit ani odcentrovat a doklopýtal s míčem až za brankovou čáru.

20.

Do šestnáctky si z pozice pravého beka naběhl dnes velmi aktivní Rajtoral, jeho prudká přihrávka ale nikoho z plzeňských nenašla.

18.

Rabušic unikl po levé straně, jeho přízemní centr našel z druhé vlny naběhnuvšího Rybalku, ale ukrajinský záložník branku ani zdaleka netrefil.

17.

Plzeň teď dlouhé minuty drží míč ve středu hřiště, Liberec se do hry příliš nedostává.

11.

Po chybě Hořavy se v blízkosti pokutového území dostal ke střele Šural, míč ale poslal daleko vedle branky.

8.

Plzeň právě vstřelila gól!

Kolář si i s trochou štěstí výborně zpracoval dlouhý lob Limberského, oklamal tím obránce a z ničeho nic se řítil sám na branku. Tváří v tvář gólmanovi Kovářovi nezaváhal a poslal míč přesně mezi jeho nohy.

4.

Po Rajtoralově centru se sám před brankářem ocitl Bakoš, z blízkosti však dobře postaveného Kováře neprostřelil.

3.

Zatím aktivnější směrem dopředu jsou domácí hráči, většina přihrávek však na obou stranách nenachází svého adresáta.

0.

Rozhodčí Královec právě zahájil utkání.

2013-09-13 20:14:58

Vítejte u střetnutí posledních dvou ligových šampionů Liberce a Plzně.

Ve střetnutí posledních dvou ligových šampionů měli od začátku navrch hráči hostující Viktorie. Aktivní byla především plzeňská dvojice Rajtoral – Petržela, která notně proháněla levou stranu liberecké obrany. Nakonec ale udeřilo zprava. V osmé minutě si Limberského dlouhý nákop i s trochou štěstí zpracoval Daniel Kolář. Jedním dotekem vyřadil ze hry libereckého Kováče a uháněl sám na brankáře Kováře. Tomu střelou mezi nohy nedal šanci a poslal Plzeň do vedení.

I v dalších minutách na hřišti dominoval účastník Ligy mistrů. Plzeňští dlouze kombinovali ve středu hřiště, z ničeho nic ale jednou za čas přišla rychlá přihrávka za obranu. Viktoriáni se díky rychlým výpadům pravidelně dostávali do blízkosti liberecké branky. Zhruba od třicáté minuty se ale do hry začali dostávat i Liberečtí. Pomohlo jim k tomu i velké zaváhání Procházky, který chybou v rozehrávce nabídl míč Delargovi. Ani Delarge ani Rabušic ale svoje příležitosti nevyužili a k úspěchu nevedly ani střely zdálky. Poločas tak skončil vedením Viktorie 1:0.

Druhý poločas patřil Slovanu

Druhá půle pokračovala ve stejném duchu. Hrálo se nahoru dolů a náznaky šancí se střídaly na obou stranách. V 60. minutě na hřišti v libereckém dresu nahradil defenzivního záložníka Huška ofenzivněji laděný Frýdek a Liberec začal rázem dominovat. Plzeň zatlačil do pokutového území, poslední ligoví šampioni jen odkopávali a dlouhé minuty se nedokázali dostat na útočnou polovinu.

Liberec si vytvářel jednu příležitost za druhou. Během deseti minut se několikrát v obrovské šanci objevil výborně hrající Rabušic, zahrozil i David Pavelka. Liberečtí však potvrzovali, že letos moc gólů nedávají. Po sedmi odehraných kolech jich na svém kontě měli jen devět a dlouho to vypadalo, že střeleckou nemohoucnost neprotrhnou ani proti Plzni.

Pavel Vrba (Plzeň): "Byl to velice nadstandardní zápas. Obě mužstva chtěla hrát ofenzivní fotbal, bylo to nahoru dolů a lidem se to muselo líbit. V prvním poločase to bylo z naší strany velice dobré, drželi jsme balon a dostávali se do více šancí. V druhém poločase byl lepší Liberec, byl důraznější, agresivnější. V této části utkání bych hráčům vytkl to, že tak zkušené mužstvo jako my by mělo Liberec potrestat z těch přečíslení. Několikrát jsme měli situaci 4 na 3, 3 na 2 a nedokázali jsme být přesnější a důraznější. Ale i Liberec za stavu 1:0 mohl vyrovnat. Pak jsme po centru bohužel měli nepokrytého hráče na malém vápně a Liberec srovnal. Závěr byl nahoru dolů, remíza je asi zasloužená." 

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Abych řekl pravdu, ten první poločas se mi moc hodnotit nechce. To jsme nebyli my, byli jsme bázliví, bez pohybu. Takový soupeř jako Plzeň toho využil. Dostali nás pod tlak, vstřelili gól a kontrolovali hru. Ale věděl jsem, že ve druhé půli to bude jiné, a jen se to potvrdilo. Druhým poločasem jsme z toho udělali docela zajímavý a pohledný fotbal. Dostali jsme Plzeň pod tlak, byť byla z brejků hodně nebezpečná. Naštěstí nás nepotrestala a i my jsme měli dvě tři gólovky. Nakonec ta dělba bodů může být zasloužená." 

V 78. minutě však domácí zachránil kapitán Kováč. Po neúspěšné standardní situaci zůstal na hrotu útoku, naběhl si na precizní Fleišmanův centr a obtěžován jen Pavlem Horváthem bez obtíží poslal míč hlavou do sítě. I závěr patřil Libereckým. Domácí se tlačili za vítězstvím, Viktoria se – pro ni nezvykle – jen bránila. Další gól ale nepadl a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Pro dosud vedoucí Plzeň je to po remíze se Spartou teprve druhá ztráta bodů v letošním ročníku. Remíza z utkání s Libercem navíc znamená, že pokud Letenští zvítězí v pondělní dohrávce nad Znojmem, o dva body Viktorii přeskočí a posunou se do čela soutěže.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)Branky: 78. Kováč - 8. Kolář. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Pelikán. ŽK: Rabušic, Rybalka, Pavelka, Frýdek - Petržela, Hořava. Diváci: 6412.

Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Hušek (61. Frýdek), Pavelka - Šural (74. Kalitvincev), Rybalka, Delarge (88. Kolár) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda (82. Hubník), Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Petržela, Kolář (72. Ďuriš), Kovařík - Bakoš (59. Tecl). Trenér: Vrba. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články