Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Liberec pomáhá. Fotbalisté a zaměstnanci Slovanu vybrali pro nemocnici 700 tisíc korun

Pomocnou ruku v době pandemie koronaviru podal Krajské nemocnici v Liberci tamější fotbalový klub. Vedení, hráči i zaměstnanci se totiž spojili a vybrali mezi sebou 700 tisíc korun, které předají na nákup plicní ventilační jednotky.

Jan Kuchta (vlevo) a Matěj Hybš z Liberce se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nechceme stát stranou dění, jímž v současné době žije nejen naše republika," řekl na klubovém webu šéf Slovanu Zbyněk Štiller. "Jsme rádi, že můžeme v této těžké situaci přispět na přístroj, který snad pomůže zachránit nejeden lidský život. Teď se hraje o mnohem důležitější věci než o body do tabulky," přidal obránce Matěj Hybš.

"Potřebujeme dát možnost našim spojencům - lékařům, aby nám pomohli v boji o lidské životy, ať se pak my můžeme vrátit tam, kam patříme, tedy na fotbalové stadiony. A k tomu potřebují mimo jiné i špičkové přístroje. Rozhodli jsme se proto oslovit všechny lidi v klubu, aby pomohli postavit protivníkovi potřebnou hráz," uzavřel Štiller.

Nakonec se podařilo vybrat 700 tisíc korun. "Oceňuji zaměstnance, hráče a další lidi v klubu, kteří přispěli. Dohodli jsme se velmi rychle a během dvou dnů jsme vybrali zmíněnou částku," doplnil sportovní ředitel Zdeněk Koukal pro Českou televizi.  

Je nám líto, video expirovalo.
Koukal: Liberecké nemocnici darujeme 700 tisíc korun
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články