Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec chtěl Kozla, pak jsme se ale domluvili, přiznal Hoftych. Vrbovi přeje dobrý vstup do Evropy

Do české ligy se vrátil po osmi letech a hned v prvním utkání nové sezony dokázal zvítězit na horké půdě Baníku Ostrava. Harcovník Pavel Hoftych vede od poloviny června Liberec a hned na startu ročníku se musí vypořádat s faktem, že čtyři ze šesti kol hraje Slovan venku. "Máme strašně těžký los, takže jsme rádi, že jsme v úvodu bodovali," přiznal dvaapadesátiletý kouč.

Hoftych se k trénování vrátil po třech letech. Od května 2016 působil v Trnavě jako generální manažer a vloni získal se Spartakem slovenský titul. Po podzimní části uplynulé sezony však skončil i vzhledem ke špatné ekonomické situaci klubu. Spolu s ním odešel i Radoslav Látal, nynější trenér Olomouce, který k týmu přišel teprve půl roku předtím.

"Měl jsem nějaké možnosti a myšlenky v hlavě, ale lidé z Liberce se chtěli v červnu potkat a pobavit na téma, zda bych tam nešel trénovat. Ve hře byl adept číslo jedna Luboš Kozel (trenér reprezentační osmnáctky, pozn. red.). Sedli jsme si s majitelem a představenstvem a asi do týdne to vyhodnotili tak, že můžeme jít do toho."

Důležitá pro Hoftycha byla samotná značka libereckého fotbalu. "Beru ji jako velmi dobrou, je to zajímavá štace. Rozhodlo to, že Míra Holeňák, s nímž jsem hrával, tam dělá asistenta," vysvětlil v pořadu Dohráno Plus.

V Liberci se dobře zná i se sportovním ředitelem Zdeňkem Koukalem. "Hrál jsem s ním v Chebu," uvedl Hoftych, dříve trenér českých mládežnických reprezentací či Zlína a Bohemians 1905.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

První kolo nového ročníku se mu povedlo na výbornou, Liberec dovedl k výhře 2:1 na Baníku. "Dostali jsme tam rychlou branku, to byla nepříjemná situace. Pak jsme se ale dokázali dostat do hry, byli jsme kombinačně lepší než Baník. Pak jsme přežili vymyšlenou penaltu a na závěr dali gól," vypočetl Hoftych.

Tři trefy přineslo i následující kolo s Plzní, to však Slovan prohrál 1:2. "Doma jsme chytli Plzeň moc brzo, potřebovali jsme ji dostat mezi postupem do Ligy mistrů. Tam by asi byla hratelnější. Hráči udělali maximum pro to, abychom jim to zkomplikovali," řekl Hoftych s tím, že zatímco v defenzivě působil Liberec slušně, chybělo mu více klidu a kvality.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Liberec - Plzeň

"Debatovali jsme na téma, zda jsme měli hrát otevřeněji, ale Plzeň vás v určitém okamžiku vybaguje, dostane se do kolotoče a pak tomu těžko bránit. Teď nehrál Limberský, ale šel tam Hloušek a dělal nám obrovské problémy v nábězích, byl strašně aktivní. Pernica odehrál mimořádný zápas. Viktorka působila naprosto koncentrovaně. Dala nám šance, ale my jsme je nekvalitou nevyužili," hodnotil Hoftych.

Na 1:2 pak už jen upravoval v 80. minutě chorvatský útočník Petar Musa, u kterého se dá předpokládat, že mu Hoftych bude dávat více prostoru. "Dostával by ho už ze začátku, ale na jaře toho moc neodehrál a přes pauzu nepřišel plně optimálně připraven. Ale na to, že to je 98. ročník, je to straně hladový hráč. Pokud na sobě bude pracovat, má do budoucna obrovské možnosti."

Útočník Liberce Roman Potočný
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Viktorii přeje v blížícím se 2. předkole Ligy mistrů proti řeckému Olympiakosu Pireus. "S Vrbičem (trenérem Plzně Pavlem Vrbou, pozn. red.) si celý zápas můžeme nadávat a pak jsme kamarádi. Asi 20 minut před utkáním jsme si povídali, výborná nálada, začal zápas a každý chce body. Ale jsme kamarádi, já si ho vážím a přeju mu, ať se mu podaří vstup do Evropy."

Liberec čeká o víkendu výjezd do Zlína, s nímž Josef Csaplár potřebuje urvat první body sezony. Ve 4. kole přivítá Slovan doma Olomouc, pak už následuje střetnutí na Slavii a v Karviné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články