Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kuchta po dvougólovém představení: Určitě můj nejlepší zápas, to je bez debat

Jen pár hodin před úvodním hvizdem zamířil Jan Kuchta trvale ze Slavie do Liberce a po změně hostování v přestup odehrál nejlepší utkání v kariéře. Přestože zápolil třiadvacetiletý útočník v předchozích dnech s nemocí, vstřelil poprvé v životě dvě branky v lize a nasměroval Slovan ve 22. kole k vítězství 3:1 nad Bohemians 1905. Navíc vybojoval i penaltu.

Jan Kuchta (vlevo) a Matěj Hybš z Liberce se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Určitě můj nejlepší zápas, to je bez debat. Většinou jsem dal jeden gól, ale tentokrát se dá říci, že jsem byl u všeho. Jsem spokojen hlavně s tím, že jsme vyhráli a potvrdili tři body ze Sparty. To bylo ohromně důležité, navíc jsme dotáhli výše postavené týmy," řekl Kuchta.

Na severu Čech hostoval od loňského léta a Slovan před duelem s Bohemians oznámil, že došlo k trvalému přestupu. "Dá se říct, že i to mohl být jeden z příznivých faktorů (sobotního střetnutí). Stál jsem o to v Liberci zůstat, to byla první varianta," pokračoval Kuchta.

"Je to ohromně důležité. Střídal jsem kluby po půlroce, maximálně po jedné sezoně. Slovan je tým, který hrál Evropskou ligu a hraje na špici české ligy," dodal.

Jan Kuchta z Liberce překonává brankáře Patrika Le Gianga z Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Proti "Klokanům" se dočkal prvních dvou gólů v sezoně. "Myslím si, že to je přístupem, trošku jsem změnil svůj život. Možná se štěstí otočilo ke mně," přemítal Kuchta, kterému se zápas mimořádně povedl, i když se necítil nejlépe.

Také proto ho trenér Pavel Hoftych už v 55. minutě střídal. "Mohl jsem útočit na hattrick, ale nebylo mi před utkáním dobře. Když jsem přišel o poločase do kabiny, tak jsem se necítil nejlépe. Řekl jsem, že vydržím ještě deset minut," konstatoval Kuchta, jenž se trefil na přelomu poločasů.

"Poté jsem dal gól a trenér mi říkal, že kdybych nedostal žlutou, tak mě tam ještě deset minut nechá. Jsem trošku nemocný, v pondělí a úterý jsem měl teploty. Každopádně jsem rád, že jsem nastoupil, dal dva góly a pomohl týmu," pochvaloval si.

Navíc se podepsal i pod první gól, neboť po zákroku brankáře Patrika Le Gianga na něj kopali domácí penaltu. "Jasná penalta. Gólman mě zbořil, chtěl jsem hlavičkovat a zakončit. Já jsem využil svých předností a vybojoval penaltu," uzavřel Kuchta.

Zdroj
ČTK, fcslovanliberec.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články