Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

"Klokani" nezmrzli a skolili v pražském derby Duklu

Můj dům, můj hrad. Domácí forma fotbalistů Bohemians 1905 pokračuje i po zimní přestávce. V předehrávce 19. kola nejvyšší soutěže porazili v Ďolíčku rivala z hlavního města Duklu 2:0. Malé pražské derby rozhodl ve 27. minutě proměněnou penaltou Dominik Mašek, v závěru pak zisk tří bodů potvrdil Benjamin Tetteh. Tým z Julisky potvrdil roli nejhoršího celku na hřištích soupeřů, kde čeká na výhru už deset zápasů. 

Utkání Bohemians 1905 - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Nad odehráním zápasu se den před utkáním kvůli velkým mrazům vznášel otazník, ale hřiště bylo dobře připravené. I tak ovšem domácí tvrdšímu terénu přizpůsobili taktiku a hráli jednodušší kombinace s častými dlouhými pasy za obranu na rychlého Nečase.

Mladý útočník Bohemians 1905 utekl poprvé už ve čtvrté minutě. Jeho pas ještě nezužitkoval Mašek, ale míč se dostal k Bartkovi, který hlavou překonal brankáře. Na brankové čáře však zachránil hosty Kušnír.

Ve 22. minutě utekl Nečas podruhé, tentokrát se dostal sám do zakončení, ale Rada ho vychytal. Za dalších pět minut nicméně domácí slavili. Hašek prostrčil míč na Reitera, jehož fauloval ve vápně Podaný, a sudí odpískal penaltu, kterou proměnil Mašek.

Dukla poprvé vážněji zahrozila až ve 37. minutě, kdy centr z pravé strany propadl až na zadní tyč. Dobíhající Podaný ale nestihl usměrnit míč do branky.

Jinak domácí obrana příliš práce neměla. Dukle se nedařilo v kombinaci něco vymyslet, nevycházely jí ani standardní situace. Nejvíce tak zaujalo, když se Kušnír sportovně přiznal k teči a daroval tak Bohemians rohový kop.

Čtvrt hodiny před koncem proto trenér Hynek zkusil vysunout na hrot k Holendovi stopera Ostojiče, ani to ovšem ke kýženému tlaku nevedlo. Naopak přišel brejk domácích, Dostál odcentroval a střídající Tetteh vstřelil svůj první ligový gól v dresu "Klokanů" a první po 15 měsících. V závěru navíc dostal druhou žlutou kartu Bilovský a hosté dohrávali v deseti.

19. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 2:0 (1:0)

Branky: 27. Mašek z pen., 86. Tetteh. Rozhodčí: Berka - Kříž, Melichar. ŽK: Bezpalec, Kušnír, Miloševič, Djuranovič, Bilovský (všichni Dukla). ČK: 89. Bilovský. Diváci: 1905.

Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter (89. Záviška), Mašek (78. Tetteh), Bartek - Nečas (84. Švec). Trenér: Hašek st.

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Tetour (10. Bezpalec), Bilovský - Miloševič, Holík (77. Douděra), Djuranovič (61. Brandner) - Holenda. Trenér: Hynek.

Martin Hašek starší (trenér Bohemians): "Na velmi dobře připraveném hřišti jsme podali výkon, který se blíží tomu, co bychom chtěli hrát pořád. Byl tam dostatek nepřesností, ale principiálně to byla hra, kterou se chceme prezentovat. Presink, rychlé náběhy, přepínání z obrany do útoku, což se projevilo i na tom, kolik dostal soupeř žlutých karet. Byl to dobrý a zároveň bezpečný výkon, protože soupeř skoro nic neměl. Nad plán bylo i výrazně větší držení míče, které nebylo naším cílem, ale rozhodně se tomu nebráníme. Utkání nás chytlo v dobrém rozpoložení a hráčům to běhalo. Před začátkem jsem si uvědomil, že dnes můžeme dosáhnout stejné hranice bodů jako za celou loňskou sezonu. Tehdy nám to stačilo k záchraně, ale s odřenýma ušima. Teď jsme jedno vítězství od jistoty udržení. Až se nám to povede, tak si dáme nové cíle, ale do té doby budeme pokorní. Sebevědomí je nejlepší ukazovat na hřišti jako dnes a ne prohlášeními."

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Bylo to zasloužené vítězství Bohemky. Nestačili jsme ji v pohybu, hlavně v prvním poločase, kdy měla dobré šance a penaltu. Ve druhé půli se hra trochu vyrovnala, ale nevedlo to k naší šanci. Byly tam jen náznaky. A když jsme to otevřeli, tak Bohemka dala na 2:0. Nechceme hrát venku jinak než doma, ale spíše je to o psychice a sebevědomí. Nebyl to žádný velký výbuch, že bychom propadli, ale nebyli jsme přesní v kombinaci. Terén byl těžký, ale Bohemka s tím problém neměla. My si míče nevážili a lehce ho ztráceli. V závěru jsme vysunuli Ostojiče a chtěli jsme zatížit jejich obranu dlouhými míči, ale nezvládli jsme to."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články