Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Karviná se pod novým koučem předvedla a veze ze Zlína všechny body

Nové koště dobře mete. To se opět potvrdilo i ve Zlíně, kde v zápase sousedů v tabulce byli nakonec úspěšnější hosté z Karviné. Ty poprvé vedl trenér Jozef Weber. Zlín prohrál po čtyřech zápasech, v nichž třikrát zvítězil, ale proti Karviné od začátku jen dotahoval. Poprvé a naposledy se mu to podařilo, když na trefu Herce odpověděl v nastaveném čase první půle Procházka, ale po proměněné penaltě Papadopulose už vyrovnat nestihl.  

Zlín - Karviná
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Weber, který Karvinou vedl už v letech 2014 až 2017, nahradil během reprezentační pauzy odvolaného Juraje Jarábka. Úvodní minuty v opatrném duelu patřily hostům, ale žádnou střeleckou příležitost si z mírné územní převahy nevytvořili. Možnost zapsat se do statistik zápasu měl domácí Janošek, ale jeho trestný kop v 15. minutě z 22 metrů skončil vysoko nad.

Z gólu se jako první radovala Karviná. Mikuš se na pravé straně lehce zbavil Čanturišviliho, dobře odcentroval a volný Herc měl v šestnáctce cestu ke svému čtvrtému gólu v aktuální ligové sezoně nečekaně usnadněnou.

Zlínu dělala jednoduchá a účinná hra Karviné problémy, přesto se dočkal vyrovnání. V první minutě nastavení úvodního dějství dorazil Procházka za záda gólmana Ciupy střelu Youby Dramého. Šestatřicetiletý obránce se v nejvyšší soutěži trefil poprvé od května 2019. "Gól nás měl nakopnout, ale nestalo se tak," mrzelo Fantiše.

V krátkém rozmezí začátku druhé půle měla Karviná tři šance, po nichž si mohla vzít vedení zpátky. Mikušova střela skončila těsně vedle a rána Mangabeiry orazítkovala brankovou konstrukci. Po rohu zase hlavičkoval Šindelář, jenže Dostál vytáhl míč na rohový kop.

Karviná svoji dominanci přece jen dotáhla k vítězství. Fantiš popostrčil v pokutovém území Bartošáka a pokutový kop proměnil Papadopulos, který zaznamenal sedmý gól v tomto ligovém ročníku. "Bartošák se kolem mě otřel a spadl, penalta to nebyla," prohlásil Fantiš.

Hosté hru kontrolovali až do poslední desetiminutovky, v níž se domácí přece jen více dostali před karvinskou bránu. Šanci na vyrovnání měl Cedidla, ale zblízka minul.  "Dobře jsme bránili, ale kdybychom využili dřívější šance, mohli jsme si závěrečné drama ušetřit," uvedl Herc.

Karviná oplatila Zlínu podzimní porážku 2:0 a porazila ho ve čtvrtém z posledních pěti ligových duelů. Slezané vyhráli venku v nejvyšší soutěži po pěti zápasech a poprvé od prosince. V této sezoně však získali na hřištích soupeřů 18 z celkových 29 bodů.

Fastav Zlín - MFK Karviná 1:2 (1:1)

Branky: 45.+1 Procházka - 22. Herc, 67. Papadopulos z pen. Rozhodčí: Petřík - Hrabovský, Vlček - Adámková (video). ŽK: Hlinka, Čanturišvili, Janošek - Bartošák, Smrž, S. Dramé, Santos, Papadopulos. Bez diváků.

Zlín: Dostál - Fantiš, Simerský, Buchta, Procházka - Y. Dramé, Hlinka (78. Martínez), Janošek (70. Janetzký), Čanturišvili (62. Matejov, 78. Cedidla) - Poznar, Potočný. Trenér: Páník.

Karviná: Ciupa - Mikuš, Santos, Šindelář, Mazáň - Mangabeira, Smrž (80. S. Dramé) - Čmelík (83. Ostrák), Herc (90.+3. Janečka), Bartošák - Papadopulos. Trenér: Weber.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "První půle z mého pohledu ještě snesla moje kritéria. Dokázali jsme tvořit hru, ale byli jsme špatní ve finální fázi. Soupeř nás hodně blokoval, po jedné akci jsme ale vyrovnali. Druhá půle byla z našeho pohledu obrovsky špatná, několika hrubkami jsme dostali soupeře do hry a už jsme se z toho nedostali. Vrcholem byla odpískaná penalta. Nebylo to na pokutový kop. To už fotbalu nerozumím a nevím, na co je zde VAR. Pak mohl vyrovnat Cedidla, ale na body jsme nedosáhli. Zase si musíme sednout na zadek a rozebrat si hlavně špatnou druhou půli. Ta byla hrozná a svezl se s tím i rozhodčí, který byl katastrofální. Jestli se ve druhé půli hrálo 15 minut čistého času, tak to bylo moc."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Jsem rád za vydařenou premiéru a výhru. Nějakou dobu už hráči pocit vítězství nepoznali, o to je to dnes sladší. Výhra se nerodila lehce. První půle byla dost vyrovnaná, dali jsme hezkou branku, ale na konci poločasu jsme byli dost pasivní a domácí nás potrestali a zaslouženě vyrovnali. Vyšel nám vstup do druhé půle, měli jsme dost šancí před i po gólu to po rychlém přechodu dohrát. Závěr byl hodně nervózní, byla tam spousta karet, ale jsem rád, že jsme duel dotáhli do vítězného konce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články