Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Karviná bere ligou protřelého kouče, pokusí se ji vzkřísit Páník

Záchranářský úkol v Karviné dostal na starosti jeden z nejzkušenějších českých trenérů na trhu. Novým trenérem Slezanů se stal Bohumil Páník. Bývalý kouč Zlína u posledního týmu prvoligové tabulky nahradil odvolaného Jozefa Webera. Čtyřiašedesátiletému zkušenému trenérovi bude dělat asistenta Jan Somberg.

Karviná jako jediný tým v novém ligovém ročníku ještě nevyhrála a v deseti kolech získala pouze čtyři body za remízy. Aktuálně uzavírá tabulku s jednobodovou ztrátou na Teplice. Weber vydržel v pozici hlavního trenéra sedm měsíců.

"Trenér Páník zná zdejší prostředí, umí pracovat s cizinci a věříme, že to bude ten správný impulz, který teď mužstvo potřebuje. Doufáme, že co nejdříve vytáhne tým z posledního místa, zkušenosti s krizovými situacemi má," řekl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Karviné se stal Páník

Páník bude působit v české nejvyšší soutěži ve čtvrtém klubu. V minulosti vedl vedle Zlína, se kterým vyhrál v sezoně 2016/17 domácí pohár, také Baník Ostrava a Olomouc a celkem v lize odkoučoval 203 utkání. Trénoval mimo jiné také Kroměříž nebo polské celky Poznaně, Legnice a Štětína. Bez klubu byl od letošního května, kdy skončilo odvoláním jeho třetí angažmá ve Zlíně. Nyní by měl pomoci Slezanům k záchraně v nejvyšší soutěži.

"Za ty čtyři měsíce jsem měl čas si všechno vyhodnotit, sledovat zápasy u nás či v zahraničí a vyčistit si hlavu. Věřím, že jsem se svým asistentem Honzou Sombergem připravený po všech stránkách na situaci, ve které nyní jsme. Těším se na spolupráci s mužstvem, které je různorodé. To mám rád, taková práce mě baví," prohlásil Páník, jenž bude na lavičce Slezanů debutovat příští týden na hřišti Olomouce.

Karviná sáhla k výměně trenéra jako třetí prvoligový klub v sezoně. Jako první přistoupil ke změně kouče Liberec, který za odvolaného Pavla Hoftycha angažoval Luboše Kozla. Na konci září skončil na lavičce Teplic Radim Kučera, jehož nahradil Jiří Jarošík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články