Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kalvach litoval, že Plzeň nevydržela tlak Slavie. Nic nevzdáváme, slibuje

Plzeňský fotbalista Lukáš Kalvach vnímá porážku 1:2 na hřišti vedoucí Slavie ve 23. kole první ligy jako komplikaci v boji o titul, na druhou stranu nepovažuje čtyřbodovou ztrátu na dnešního soupeře za nedostižnou. Sedmadvacetiletého záložníka alespoň potěšilo, že se díky uzdravenému kotníku vrátil do hry po více než měsíční pauze.

Lukáš Kalvach brání slávistu Davida Juráska
zdroj: ČTK / Šimánek Vít

Obhájce titulu klesl na třetí místo, před něj se o dva body dostal i jiný pražský celek Sparta. "Komplikace to je. Chtěli jsme to utkání dneska zvládnout, ale určitě to pro nás není ztracené, je hodně kol do konce základní části, pak je ještě nadstavba. Určitě nic nevzdáváme, čtyři body nejsou zase tak moc. Musíme se připravit na další zápasy a zvládnout je co nejlíp, abychom se udrželi a nejlépe je dotáhli," řekl Kalvach na tiskové konferenci.

Viktoria v Edenu vedla od 16. minuty zásluhou Tomáše Chorého, ale domácí po změně stran otočili skóre po trefách Petera Olayinky a střídajícího Ondřeje Lingra. "Zápas jsme začali tak, jak jsme chtěli. Dobře jsme bránili, Slavii jsme do ničeho nepustili a ještě jsme přidali branku, což nám na začátku pomohlo. I druhý poločas jsme takhle chtěli hrát, bohužel jsme obdrželi brzy gól a tlak Slavie byl pak enormní. Bohužel jsme to nevydrželi a Slavia vyhrála," litoval Kalvach.

V sestavě Plzně se objevil poprvé od 5. února. Kvůli poraněnému kotníku vynechal čtyři ligová utkání. "Cítil jsem se dobře, kotník mi drží v pohodě. Ke konci už jsem trochu cítil, že jsem fyzicky vyčerpaný. Běhání bylo hodně, ale to k tomu patří," prohlásil olomoucký odchovanec.

O jeho startu v zahajovací jedenáctce se rozhodlo v průběhu týdne. "Trenér mi dal důvěru, jsem za to rád. Také jsem rád, že kotník drží. Z tohoto pohledu to hodnotím kladně. Bohužel zápas nevyšel, v tom mi to ten návrat zkazilo," mínil Kalvach.

Už v 18. minutě obdržel žlutou kartu. "Tohle se mi už párkrát v takových zápasech stalo, takže s tím umím pracovat. Samozřejmě je to limitující, obzvlášť v takovém zápase. Jsem rád, že jsem to vydržel," řekl čtyřnásobný český reprezentant.

Kvůli čtvrté žluté kartě v sezoně nejvyšší soutěže nezasáhne do příštího utkání proti pražským Bohemians 1905. Další duel pak Západočechy čeká 1. dubna v Mladé Boleslavi po reprezentační pauze. "Bohužel jsem dostal žlutou, takže si to budu muset odstát. Věřím, že se připravíme a po repre pauze budeme ve stoprocentní formě, abychom ten závěr zvládli co nejlíp," dodal Kalvach.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články