Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jílek chce se Sigmou Olomouc útočit a uvidí, na jaké místo to bude stačit

Fotbal, který se bude líbit, chtějí předvádět v lize hráči Sigmy Olomouc. K týmu se vrátil bývalý trenér Václav Jílek a ten chce, aby jeho celek předváděl atraktivní a dynamický fotbal. K umístění v konečné tabulce konkrétní nebyl. "Je nesmysl, abych tady hovořil o nějakém konkrétním umístění," řekl Jílek na tiskové konferenci týmu, který v minulé sezoně skončil devátý.

"V přípravě jsme se snažili nastavit nějaké procesy v práci s týmem, což by mělo přinášet efekt. Věřím, že se budeme posouvat dál," dodal nástupce Radoslava Látala, jemuž po minulé sezoně skončila smlouva.

Pětačtyřicetiletý Jílek se do Sigmy, kde trénovat začínal, vrátil po dvou letech, během nichž působil i ve Spartě. Je spokojený, že klub v létě získal dva hrotové útočníky Davida Vaněčka s Antonínem Růskem. "Byl to prioritní úkol a jsem rád, že se to povedlo zrealizovat," konstatoval kouč.

Do týmu se z belgické Lovaně vrátil stoper Václav Jemelka, který doléčil zranění a v tomto týdnu začal s plnohodnotným tréninkem. "Kádr ještě nemusí být zcela uzavřený, přestupní období nekončí," uvedl sportovní ředitel Ladislav Minář a připustil, že do Sigmy by se mohl vrátit i David Houska, dlouholetý hráč Sigmy. "Hledá si angažmá a kdyby ho nenašel, může zvednout telefon," řekl Minář.

Největší ztrátou je pro Sigmu odchod reprezentačního brankáře Aleše Mandouse do Slavie. "Jsem rád, že klub už dříve přivedl Matúše Macíka a teď i Honzu Stejskala, který doplní sestavu gólmanů. Jako jednička začne Macík," oznámil Jílek.

Sigma odehrála během přípravy sedm zápasů a čtyři vyhrála. Podlehla jen jednou, na soustředění v Polsku nestačila na dánský FC Midtjylland, který loni vyřadil Slavii v kvalifikaci o Ligu mistrů.

Olomouc začne nový ligový ročník v sobotu na Spartě. Na Letnou ji mohou přijet povzbudit i její fanoušci za splnění podmínek bezinfekčnosti.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články