Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jak dlouho bude fotbal téměř bez diváků? Já bych se ještě bál, ale mladí to vidí jinak, říká Vízek

Fotbalová liga ve snaze dohrát sezonu pokračuje rychlým tempem na téměř prázdných stadionech, kam zatím kvůli koronavirové pandemii může jen 300 lidí, což zahrnuje jen hrstku diváků. Fanoušci se ale zatím nevzpouzejí, protože si uvědomují, že bez restrikcí by nejspíš byla situace s nákazou v republice daleko horší. Opatrný je i Ladislav Vízek, jenž přiznává, že absence plných tribun ho mrzí, ale i kvůli vlastní zkušenosti s nepříjemným virem zůstává obezřetný.

Jsme v době, kdy už není povinné stále nosit roušky a lidé začínají fungovat téměř stejně, jako byli zvyklí před pandemií. Nešlo by přece jen už pustit na stadion pro patnáct tisíc lidí třeba tisíc fanoušků?

Internacionál Ladislav Vízek, jehož fotbal téměř bez diváků hodně štve, ale zase z vlastní zkušenosti ví, jak to vypadá, když onemocníte koronavirem a nemáte zrovna jednoduchý průběh nemoci.

"Liga začala velmi svižně a zajímavě, proto mě mrzí, že o to přicházejí diváci přímo na stadionu. Ty by teď podle mého názoru byly na Plzeň, Slavii i Spartu vyprodané, nebo aspoň hodně dobře zaplněné. Lidi by chodili a je největší minus, že nemůžou," tvrdí bývalý reprezentant a je přesvědčený, že na nadstavbovou část už bude zase povoleno o něco víc diváků.

Sám má ale stále z uvolňování restrikcí obavy. "Protože jsem si tím prošel, tak mám přece jen obavy," vysvětluje a myslí si, že i v případě dalšího uvolnění podmínek pro návštěvu sportovních utkání bude nejvíce ohrožená starší generace dál opatrná a stejně fotbal bude sledovat radši v televizi.

Ovšem ti mladší podle jeho názoru při dalším uvolnění na fotbal klidně půjdou. "Lidi přes šedesát let se budou bát. Ale ti mladí stadiony nabijí, ti si z toho nic nedělají. A vůbec neberou, že v zahraničí je to jinak. Například Šmíca (Vízkův zeť a bývalý reprezentant Vladimír Šmicer) by šel na fotbal hned a myslím, že i veřejnost to už ve velké většině vnímá stejně," říká pětašedesátiletý člen Klubu ligových kanonýrů, který stále sportuje - hraje tenis, golf i fotbal. Ale tvrdí, že po onemocnění covidem-19 stále není v takové kondici, v jaké byl předtím.

Už proto by si Vízek nejspíš návštěvu stadionu rozmyslel, ale na lepší atmosféru už se těší. "Zvedám prst, protože jsem to prožil a vím, co to obnáší, ale ti mladí si už myslí, že to vlastně ani neexistuje. A už tomu začínám podléhat i já, občas si zapomenu roušku, jak je to uvolněné. Už se nebojíme a myslím si, že finále v nadstavbě by už mohlo být bez omezení," dodává bývalý reprezentant.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články