Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec chce doma konečně vyhrát, čeká ho Olomouc

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce se v předehrávce 13. kola první ligy proti Sigmě Olomouc pokusí poprvé v sezoně získat v domácím prostředí plný počet bodů. Dosud totiž na svém stadionu uhráli jen pět remíz a prohru s Mladou Boleslaví, tentokrát už si další domácí ztrátu nepřipouští. Utkání sledujte od 20:15 v přímém přenosu na ČT sport.

"Nečeká nás jednoduchý soupeř, ale v naší situaci je asi jedno, kdo přijede. Chceme za každou cenu doma zvítězit a prorazit to. Chceme nabýt zpátky sebevědomí, aby si hráči víc věřili a v závěru podzimní sezony nasbírali co nejvíc bodů," řekl kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Severočeši jsou zatím remízovým králem ligy, body si dělili se soupeři hned v sedmi duelech z dvanácti. Remízy uhráli také v posledních čtyřech ligových duelech, ovšem pomoci by jednomu z předsezonních aspirantů na titul mohla úterní výhra 3:0 v MOL Cupu proti Frýdku-Místku. "Věřím, že nás nakopne výhra v poháru a v pátek to zopakujeme," dodal Šilhavý.

Proti ale bude nováček z Olomouce, kterému sice nevyšel úvod sezony, ale v posledních zápasech dokázal hrát s favority vyrovnanou partii. Hanákům navíc dodala impulz změna na trenérském postu, když se týmu ujal Václav Jílek. "Začátek neměla Olomouc podle představ, ale poslední zápasy se prezentuje svým fotbalem. Hlavně zápas na Slavii ukázal, že mají sílu a dokážou hrát dobrý fotbal," chválil soupeře Šilhavý.

Sigma nejprve remizovala s Libercem, poté porazila Slavii 2:0 a v minulém kole sice prohrála 1:2 s Mladou Boleslaví, ale ještě minutu před koncem držela remízu. "V kontextu toho, že jsme bodově nezvládli utkání s Boleslaví, bychom chtěli zkusit přivézt body z Jablonce. Všichni víme, že tam ale jsou opravdoví nositelé kvality směrem dopředu," řekl Jílek.

Porazit Olomouc se bude snažit i její odchovanec Martin Pospíšil či další bývalý hráč Sigmy Martin Doležal. "Pospíšila známe, ale teď má formu třeba i Mingazov. Jablonec je obecně velice silný tlakem kolem a uvnitř pokutového území, mají na to velmi dobré typy hrotových útočníků jako Doležal nebo Wágner, kteří tam vnáší agresivitu a důraz. V situacích uvnitř vápna budeme muset být hodně pozorní," tuší Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články