Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hušbauer: Únava? Možná, ale motivovala nás další ztráta Plzně

Naběhl si na centr do vápna Příbrami a hlavou pojistil Slavii výhru 2:0. Záložník Slavie Josef Hušbauer si po pětapadesátém ligovém góle kariéry vzpomněl i na ten úplně první, který dal téměř před deseti lety na stejném stadionu Slovácku. Zkušený záložník červenobílých brankou oslavil sobotní 29. narozeniny a byl vyhlášen hráčem utkání.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Hušbauer, který se poprvé trefil na hostování ze Sparty v Příbrami, si na svou první ligovou branku stále dobře pamatuje. Tehdy v Příbrami hostoval ze Sparty. "Vždy, když sem přijedu, tak si na ten gól vzpomenu. Pokud si dobře vybavuji, bylo to na druhé straně hřiště než dnes a také hlavou," řekl Hušbauer.    

Připustil, že tři dny po odvetě osmifinále Evropské ligy se Sevillou a euforii z vítězství a postupu to nebyl pro Slavii jednoduchý zápas. "Bylo to těžké utkání, na těžkém terénu a i když jsme začali velmi dobře, naše hra s přibývajícím časem upadala a neměli jsme potřebnou kvalitu ve středu hřiště ani v útoku. Pak jsme tedy museli přejít na jednodušší nakopávání míčů, ale zase jsme nedokázali sbírat tolik odražených balonů," konstatoval Hušbauer, který utkání dohrával po střídání Milana Škody s kapitánskou páskou.    

Odmítl, že by Slavia po postupu přes Sevillu v Evropské lize měla v Příbrami menší motivaci. "To určitě ne. Někteří hráči možná cítili čtvrteční zápas v nohách, ale věděli jsme, že Plzeň znovu ztratila a náš náskok v čele tabulky se může znovu zvýšit. To je dostatečně silná motivace," uvedl zkušený záložník.    

Netrápí ho, že v poslední době hraje spíš v lize a v pohárech nastupují jiní. "Užíváme si to pohárové i ligové tažení všichni, včetně hráčů z lavičky, není to žádná degradace. Je tu kvalitní kádr, každý by chtěl hrát a v sestavě se točíme. Takže zklamání rozhodně necítím," dodal Hušbauer.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články