Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hušbauer: Od derby jsem tušil, že se mnou ve Spartě nepočítají

Praha - Fotbalistovi Josefu Hušbauerovi bylo na Spartě řečeno, že by nedostával tolik šancí, jak by chtěl, a tak v zimní pauze přestoupil k hlavnímu rivalovi Slavii. Zlom podle něj nastal paradoxně v zářijovém prohraném derby v Edenu, kde odehrál jen první půli a od té doby cítil, že s ním letenský kouč Zdeněk Ščasný už tolik nepočítá.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Po zápase tady na Slavii, když mě trenér sundal po půli, jsem už vlastně šanci, dá se říct, tolik nedostal. Už jsem ani moc nechodil na hřiště, jen když byl někdo vykartovaný nebo zraněný, nebo když chtěl trenér někoho šetřit," řekl Hušbauer. "Odehrál jsem ještě pár zápasů, kdy mě sice trenér chválil, ale hned druhý zápas jsem zase nehrál. Z toho hlediska bylo jasné, že se mnou už tolik trenér Ščasný nepočítá," doplnil pětadvacetiletý záložník.

Na Spartu se vrátil vloni v létě po nepovedeném hostování v italském Cagliari a na formu z roku 2013/14, kdy se jako středopolař stal nejlepším ligovým střelcem, nenavázal. "Určitě ten uplynulý půlrok nebyl ideální. Když jsem přišel z Itálie, čekal jsem, že dostanu víc šancí. Takhle mi to i bylo řečeno, když jsem nastupoval do Sparty," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová Slavia nebývale posiluje

Se Spartou se ale nerozešel ve zlém. "Na Spartu jsem nikdy nic špatného neřekl a nemám ani důvod. I s fanoušky jsem byl vždy zadobře. Určitě mě to mrzí, že to skončilo takhle, představoval jsem si to jinak, že tam vydržím déle po návratu z Itálie. Takový je fotbalový život. Když jsem se ptal ve Spartě na budoucnost, řekli mi, že mi určitě nebudou bránit v odchodu, že bych nedostával asi tolik šancí, jak bych si představoval," řekl Hušbauer.

"Vím, že u sparťanských fanoušků jsem to asi hodně schytal. Diskuze už dlouho nečtu. Ale kdybych se bál, tak bych do Slavie nešel. Věřím, že jsem udělal dobře."

Oslovila ho koncepce nových majitelů, s nimiž se chce Slavia vrátit do pohárů. "Ambice jsou tu vysoké, kdyby nebyly, ani bych sem nešel," podotkl. Těší se na spolupráci s trenérem Dušanem Uhrinem mladším. "Hodně o mě stál, je určitě víc komunikativní, bavíme se určitě jinak. Určitě cítím důvěru, ale záleží na mých výkonech. Když budu hrát čtyřikrát špatně, těžko mě podrží," řekl Hušbauer. "Jestli to na mně bude stavět? To nevím. Ještě je před námi také celá příprava, tak uvidíme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články