Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec horko těžko zdolal Vysoké Mýto, Jablonec v poslední přípravě nestačil na Spezii

Fotbalisté Slovácka zvítězili na soustředění ve Slovinsku 3:0 nad týmem Budafoki z druhé maďarské ligy. Čtvrtý celek uplynulé sezony české nejvyšší soutěže dal všechny góly z penalt. Hradec Králové zdolal po obratu 3:2 divizní Vysoké Mýto. Jablonec v generálce prohrál s italskou prvoligovou Spezií 0:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradečtí si poradili s Vysokým Mýtem

Hradec Králové, který do obou poločasů nastoupil v rozdílných jedenáctkách, poslal do vedení v sedmé minutě Rybička, záhy ale skóre otočil dvěma trefami Haladei. Výhru favoritovi vystřelili až po změně stran Vašulín s Harazimem.

Slovácko v úvodním duelu ve Slovinsku remizovalo 2:2 s tureckým mistrem Trabzonsporem a poprvé v přípravě nevyhrálo, dnes se ale vrátilo na vítěznou vlnu.

Kuriózní gólový zápis obstarali na stadionu v Kranjské Goře úspěšní penaltoví exekutoři Kozák, Kohút a Ljovin. Svěřenci kouče Svědíka sehrají poslední přípravný duel v pátek proti izraelskému Ašdodu.

Jablonec prohráli v závěrečném přípravném utkání 0:3 se Speziou. Severočeši inkasovali od 16. celku posledního ročníku Serie A všechny branky po změně stran.

"V první půli jsme hráli hodně dobře, bohužel dobré situace nedokážeme lépe vyřešit. Měli jsme tam dvě jasné gólové příležitosti. Soupeř první naši chybu hned dokáže potrestat, protože kvalita hráčů je na vysoké úrovni. Ve druhé půli jsme nedokázali udržet tempo a kvalitu hry," řekl trenér David Horejš.

Mezi 56. a 81. minutou se postupně trefili Verde, Nzola a Antiste. Jablonec se střelecky neprosadil a stejně jako v úvodním utkání na herním soustředění v Itálii obdržel tři branky, Sassuolu podlehl 1:3.

"Nezvládli jsme to tu výsledkově, ale kvalita týmů tady v Itálii byla opravdu hodně velká. Věřím, že nás to na novou sezonu připravilo. Důležité teď bude, abychom si z toho vzali to pozitivní a ukázali si další věci, které potřebujeme ještě zlepšit," uvedl Horejš.

Výsledky přípravných zápasů:

Vysoké Mýto - Hradec Králové 2:3 (2:1)
Branky: 10. a 14. Haladei - 7. Rybička, 66. Vašulín, 84. Harazim.

Sestava Hradce:
I. poločas: Bajza - Gabriel, Kutík, Leibl - Hájek, Doležal, Smrž, Jurčenko - Prekop, Dvořák, Rybička.
II. poločas: Reichl - Čech, Klíma, Ševčík - Harazim, Kučera, Kodeš, Novotný - Kubala, Vašulín, Vlkanova. Trenér: Koubek.

Slovácko - Budafoki 3:0 (1:0)
Branky: 29. Kozák z pen., 51. Kohút z pen., 79. Ljovin z pen.

Sestava Slovácka: Fryšták (46. Borek) - Kalabiška (46. Merdovič), Srubek, Daníček (45. Kočí), Šimko - Tomič (30. Bartoš), Polášek (60. Ljovin), Kohút (60. Aldin), Sinjavskij (60. Duskí) - Brandner (60. Juroška), Kozák (46. Šašinka). Trenér: Svědík.

Jablonec - Spezia 0:3 (0:0)
Branky: 56. Verde, 65. Nzola, 81. Antiste.

Sestava Jablonce: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Heidenreich, Krob - Šulc (66. Kadlec), Kratochvíl (60. Černák), Považanec, Houska, Polidar (71. Smejkal) - Sejk (66. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články