Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hráči bez kvality, nepovedené přestupy, ztráta dominance, ale titul Slavia obhájí, říká Cipro

Hrozí Slavii, že bude muset opustit tuzemský fotbalový trůn? Klub, který si tři roky dělal v lize, co chtěl, nyní prohrál derby se Spartou, v Konferenční lize mu to taky nešlape jako dřív a naposledy v Českých Budějovicích vyválčil jen bod, když už prohrával 0:2. "Dva tři roky Slavia lize jednoznačně kralovala, letos už to takové není a nejspíš nebude," říká František Cipro, bývalý hráč i trenér červenobílého týmu, jenž si však zároveň myslí, že i tak Pražané získají opět titul.

Peter Olayinka ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Slavii trápí zranění, kvůli němuž nemohou hrát například Kúdela, Stanciu, Provod, Bořil, Holeš, Hovorka a další, ale v tomhle Cipro, jenž dovedl červenobílou partu k titulu i k triumfu v poháru, nevidí tu hlavní příčinu.

"Zraněné hráče mají všechny týmy," říká jasně a hned dodává: „ale Slavia má kádr třiceti hráčů... To mně jako trenérovi nikdy nevyhovovalo, já měl rád užší kádr. No a momentálně se to sešlo tak, že hráči, kteří nastupují, nemají tu kvalitu," dodal.

Dosud slávistický kouč Jindřich Trpišovský připomínal kouzelníka, který kdykoliv měl problémy, sáhl do klobouku a místo králíka vytáhl hráče, jenž okamžitě zapadl do rozjetého rychlíku a ještě přiložil pod kotel. To se nyní už tolik nedaří.

"Ani ty přestupy a hostování, která Slavia udělala, zatím nevycházejí – myslím tím Plavšiče nebo Krmenčíka," upozorňuje zkušený kouč, jenž v Edenu sám odehrál devět ligových sezon, na posily, které mistrovský tým nepozvedly.

Jihočech Cipro se vrátil i k poslednímu ligovému zápasu, v němž Slavia v Českých Budějovicích prohrávala v poločase 0:2 a nakonec si odvezla bod za remízu 2:2.

"Ti hráči mezi sebou neměli dobrou atmosféru, bylo tam hodně cizinců. Bylo vidět, že si pořád něco vyčítají, rozhazují rukama a nesoustředí se úplně na hru. Když po přestávce nastoupili tři noví Češi, tak to bylo hned o něčem jiném," vzpomíná, jak Slavia utekla Budějovicím z lopaty, ale na výhru už nedosáhla.

Přes to všechno Cipro věří, že mrak nad Edenem se brzy rozptýlí. "Někteří hráči se uzdraví a myslím si, že ve středu Slavia porazí v dohrávce Olomouc a o víkendu pak i Plzeň. V poháru potom Haifu a všechno bude zase jinak - vrátí se nahoru," tvrdí přesvědčeně s tím, že titul Slavia obhájí.

"Ale tak dominantní jako dřív už nebude i proto, že Plzeň i Sparta se hodně zvedly," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články