Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gól Liberci? Taková třešnička na dortu, neskrýval jablonecký Kubista

Jablonecký fotbalista Vojtěch Kubista připustil, že momentálně nemůže být šťastnější. Odchovanec klubu rozhodl ve 24. ligovém kole vítězným gólem o výhře 2:1 v derby nad podještědským rivalem z Liberce a tím nejlepším možným způsobem oslavil páteční 28. narozeniny. Defenzivní univerzál věří, že Jablonečtí udělali důležitý krok ke konečnému umístění na pohárových příčkách.

Vojtěch Kubista
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Asi jsem si nemohl dát lepší dárek. Myslím, že se všechno sešlo dokonale, krásně to sedlo. Asi nemůžu být momentálně šťastnější," uvedl Kubista.

Jelikož je jabloneckým odchovancem, výhra v podještědském derby vyšperkovaná vítěznou brankou pro něj hodně znamená.

"Tyhle okolnosti jsou taková třešnička na dortu. Že to byla bitva o třetí místo, že zápas vyšel den po narozeninách. Ne že by to byl přímo můj sen nebo nějaký cíl, kterého bych chtěl dosáhnout, aby se mi podařilo dát vítězný gól proti Liberci. To bych chtěl střílet každý zápas proti každému týmu. Ale že to takhle ideálně vyšlo a zapadlo do sebe, o to je to cennější a užívám si to," řekl Kubista.

V posledních zápasech se při zranění obránce Jakuba Martince zatáhl z pozice v záloze na stopera, přesto se gólově prosadil. V 54. minutě si naskočil na rohový kop od Jana Kroba a odpověděl tím na vyrovnávací branku Michaela Rabušice, která padla dvě minuty předtím.

"Krobík (Krob) to krásně kopnul. Mně se to podařilo ideálně líznout a krásně to zapadlo na zadní tyč," pochvaloval si. "Ten gól byl nesmírně důležitý, protože se nám podařilo strašně rychle a brzo reagovat na inkasovanou branku. Možná to celý zápas zlomilo. Většinou když se soupeři podaří vyrovnat, je chvíli na koni. Víceméně jsme je usměrnili zpátky na zem a dál měli vývoj utkání ve svých rukách," doplnil Kubista.

V lize skóroval podeváté, ale poprvé proti rivalovi z Liberce. "Už si nepamatuji, kdy jsem dal naposledy Liberci gól. Někdy v žácích nebo dorostencích, to určitě jo. Ale jestli to bylo v 15, 16 nebo už ve 12 letech, to si nedokážu vybavit. Je hezké, že se mi to povedlo i v chlapech v dospělém fotbale," těšilo Kubistu.

Spoluhráčům po povedeném závěru týdne slíbil odměnu. "Jestli mě ten gól bude něco stát? To si ještě budu muset probrat s Hübschou (pokladníkem Hübschmanem). Spíš mě asi budou víc stát ty narozeniny, možná se to spojí dohromady. Určitě nějaké občerstvení v příštím týdnu bude. Společně si dáme v uvozovkách do pupků," řekl Kubista s úsměvem.

Jablonečtí navázali na podzimní vítězství 3:1 v Liberci a obě derby v ligové sezoně vyhráli teprve podruhé v historii. Na třetím místě neúplné tabulky mají na rivala tříbodový náskok, navíc odehráli o zápas méně.

"Nesmírně si toho vážím, že se nám s nimi povedlo zvítězit dvakrát v sezoně. Určitě jsme udělali jeden z důležitých kroků, abychom skončili třeba na třetím místě. Ale pořád zbývá hodně zápasů, máme ještě těžkou dohrávku se Spartou. Ale tenhle zápas byl hodně důležitý," dodal Kubista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články