Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

GLOSA: Nevyzpytatelné Slovácko šokovalo podruhé

Tak tohle nechápu. Slovácko, které v minulém kole rozebralo Spartu do šroubku a čtyřmi góly ji nekompromisně a hlavně zaslouženě dostalo na kolena, se v sobotu předvedlo v úplně jiném gardu.

Č. Budějovice - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Týden se s týdnem sešel a tým z Uherského Hradiště vedl v Českých Budějovicích 2:0. Domácí celek pak ještě v 69. minutě přišel o vyloučeného Horu, ale místo toho, aby zuby nehty Dynamo bránilo přijatelnou porážku, zápas otočilo.

Jihočeši v deseti hráčích nastříleli rozjetému celku tři góly a Slovácko po deseti zápasech (včetně poháru) prohrálo.

Ani trenér Martin Svědík moc nechápal, co se vlastně stalo, a těžko hledal po zápase slova. "Je to trestuhodné. Asi jsme to vzali tak, že už se nám nemůže nic stát, a závěr zápasu jsme podcenili," řekl poté, co jeho tým po deseti zápasech, včetně dvou pohárových, nečekaně prohrál.

"Těch posledních dvacet minut bylo strašidelných," dodal s tím, že si jeho hráči zase musí sednout na zem a uvědomit si, že samy se zápasy nevyhrávají.

Přitom něco v tom smyslu už asi po minulém týdnu probírali v Praze na Letné, kde se řešil výprask právě od Slovácka.

Inu, světe div se (ale zase ne tak moc). On totiž, jak známo, fotbal nemá logiku.

Slavná hláška bývalého reprezentanta a později trenéra Tomáše Pospíchala platí stále. A platit bude dál, což je pro fotbal jenom dobře. I když trenéři Vrba a Svědík teď budou nejspíš jiného názoru.

Ovšem i oni vědí, že balon je zkrátka kulatý... A i když to s hráči proberou tam a zpátky, nikdy nebudou mít jistotu, že se to nestane zase. Protože ve sportu jedna a jedna nejsou vždycky dvě.

Zaplať pánbůh za to.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články