Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

GLOSA: Janktovi se Sparta strašně líbí. To je asi sám, ale bude dobře, když mu to vydrží

Přestupová pecka, která může pomoci postavit Spartu na nohy. Jakub Jankto, reprezentační záložník v nejlepších letech, se rozhodl pro návrat do Prahy. Na Letné bude ze španělského Getafe sice jen hostovat, ale klub z české metropole může uplatnit opci.

Jakub Jankto
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Je to určitě zajímavý tah. Jankto sice v Getafe, kam přestoupil z Itálie, kde si odkopal své, i kvůli zdravotním problémům moc nehrál, ale o to větší chuť by měl mít ve Spartě. V šestadvaceti letech by mohl nastartovat celek, který právě restart opravdu potřebuje, a dělá pro to v posledních letech, co se dá.

Je však pravdou, že mu to moc nevycházelo. O to více překvapilo, jak Jankto zdůvodňoval přesun na Letnou. "Rozhodl jsem se pro Spartu, protože se mi poslední dobou strašně líbí. Poslední dva roky jsem sledoval nejen zápasy, ale i to, jak se klub chová a jací lidé v něm figurují," vzkázal světu a mnozí se asi podivili.

Ale co, vždyť i známé přísloví praví: Koho chléb jíš, toho píseň zpívej. Jenže je fakt, že tady to opravdu drhne. A jestli se Janktovi sparťanská hra v posledních letech líbila, tak je to na pováženou. Spíš to ale přece jen bude výsledek marného hledání nějaké odpovídající zdvořilostní fráze z vděku za nabídku.

Jankto nezapomněl pochválit ani sportovního ředitele Tomáše Rosického i nového dánského kouče Briana Priskeho, který zatím v soutěžním zápase dokázal se Spartou porazit jen České Budějovice. O sportovním ředitelování bývalého reprezentačního kapitána se ve světle jeho veleúspěšné hráčské kariéry zatím hovoří také spíše v rozpacích.

Pražané mimo jiné brzy zůstali bez pohárů, když v předkole Evropské konferenční ligy vypadli s Vikingem Stavanger, s nímž doma remizovali 0:0 a v Norsku prohráli 1:2.

Nová posila je ovšem s atmosférou na Letné zřejmě spokojená. "Po jednom dni jsem věděl, že Sparta je ten správný klub," uvedl Jankto.

Je nám líto, video expirovalo.
Jankto je novou posilou Sparty

Celému českému fotbalu teď nezbývá nic jiného než mu popřát, aby měl stejný pocit i na konci téhle sezony. K tomu by nakonec mohlo Spartě pomoci, že bude mít v lize a tuzemském poháru čas konečně vše vyladit. A příklad má v Plzni. Ta loni s podobnou diagnózou získala titul a nyní klepe na bránu Ligy mistrů.

Proč by něco podobného nešlo zopakovat i ve sparťanském provedení? Za rok uvidíme.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články