Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Frydrych rozjásal Eden a sestřelil šampiony z Plzně, Sparta udolala Duklu

Praha – Očekávaná bitva jarní části nejvyšší soutěže vyzněla lépe pro domácí Slavii. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého porazili nejtěsnějším rozdílem Plzeň 1:0 a odskočili soupeři na rozdíl čtyř bodů. Třetí místo si pojistila Sparta, která stejným poměrem zvítězila v malém pražském derby nad Duklou. Zlín naopak prodloužil své střelecké trápení a padl v Karviné. Liberec v záchranářském klání pokořil Příbram.

Michal Frydrych (uprostřed) rozhodl šlágr 19. kola proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Slavia Praha ‒ Plzeň 1:0

Dlouho to vypadalo na další bezbrankovou remízu, kterých bylo o víkendu více než dost. Slávisté, kteří se proti dobré plzeňské obraně nemohli prosadit i kvůli své netrpělivosti, se ale nakonec radovali z výhry. Na centr Sýkory z rohového kopu si naskočil Frydrych a dvě minuty před koncem rozhodl klíčový zápas jara. Slavia tak zvítězila 1:0, vede ligu o čtyři body a nakročila k prvnímu titulu po osmi letech.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/350102-slavia-nakrocila-k-titulu-plzen-skolila-v-zaveru-jedinou-brankou/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sýkora: Udělali jsme o krok víc k tomu, co všichni chceme

Sparta Praha ‒ Dukla Praha 1:0

Sparta oživila poslední naděje na titul, když si na Letné těsně poradila s Duklou 1:0. Jediný a rozhodující gól zápasu vstřelil v páté minutě Josef Šural. Sparťané se o své druhé jarní vítězství z pěti zápasů museli strachovat až do konce, nakonec však přece jen vydolovali tři body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350011-sparta-pretlacila-duklu-hubenou-vyhru-vystrelil-sural)

Hradec Králové ‒ Mladá Boleslav 0:0

Velká herní i výsledková krize Mladé Boleslavi pokračuje. Středočeši ani podeváté v řadě nevyhráli, když na půdě trápícího se Hradce Králové uhráli jen bezgólovou remízu 0:0. Hradec tak získal první jarní bod a vyšvihl se před Jihlavu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350010-boleslav-neporazila-ani-hradec-a-na-vyhru-ceka-uz-devet-zapasu)

Teplice ‒ Jihlava 1:0

Hubené vítězství 1:0 nad sestupem ohroženou Jihlavou slaví fotbalisté Teplic. Svěřenci kouče Daniela Šmejkala měli v průběhu duelu viditelnou převahu, ale brankáře Hanuše překonali pouze jedinkrát. V 53. minutě rozhodl Martin Fillo střelou z pokutového kopu. Domácí získali před vlastními příznivci teprve potřetí v sezoně plný počet bodů a pojistili si šesté místo, hosté zůstávají patnáctí.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/350009-fillova-penalta-zajistila-teplicim-prvni-jarni-triumf)

Jablonec ‒ Bohemians 1905 0:0

Zatímco v minulém kole po výborném výkonu porazil Spartu 3:1, tentokrát Jablonec jen remizoval s Bohemians 0:0 a nevyužil možnost posunout se před Karvinou na sedmé místo. Klokani se tak stále střelecky trápí, branku nevstřelili už v pěti ligových zápasech v řadě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/350027-jablonec-po-skalpu-sparty-neporazil-bohemians-kteri-tak-popate-v-rade-neskorovali)

Slovácko ‒ Brno 0:0

Ani ve třetím zápase v řadě Slovácko nevstřelilo branku a neinkasovalo. Po bezgólových remízách s Jabloncem a Bohemians si rozdělilo body po výsledku 0:0 i v jihomoravském derby s Brnem. Soupeři nedovolilo jedinou střelu na bránu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/350026-potreti-v-rade-0-0-defenzivni-karneval-prodlouzilo-slovacko-i-v-derby-proti-brnu)

Liberec ‒ Příbram 2:1

Osmizápasová série bez plného bodového zisku je minulostí. Slovan Liberec zdolal před vlastními fanoušky Příbram 2:1 a poskočil na třinácté místo. První gól záchranářské bitvy vstřelil bývalý reprezentační útočník Milan Baroš, který sice ve 43. minutě zahodil pokutový kop, ale těsně před odchodem do kabin své zaváhání napravil. V samotném závěru zvýšil Egon Vůch a konečné skóre stanovil Jaroslav Tregler.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350093-baros-se-golem-vykoupil-za-nepromenenou-penaltu/)

Karviná ‒ Zlín 1:0

Jediný gól domácího Jana Kalabišky rozhodl duel mezi Karvinou a Zlínem. Kmenový hráč Mladé Boleslavi, který ve slezském celku hostuje, si v 52. minutě naběhl na přesný centr Janečky a z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Dostála. Svěřenci kouče Webera tak zaznamenali první jarní vítězství. "Ševci" naopak prodloužili sérii nezdarů a popáté za sebou neskórovali.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350094-kalabiska-oslavil-debut-v-karvine-viteznym-golem/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články