Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Fackovat soupeře se nevyplácí. Jánoš si za červenou tři zápasy nezahraje

Podzimní část sezony nejvyšší soutěže pro něj skončila. Navíc pokud Adam Jánoš neuspěje s případným odvoláním, bude Baníku Ostrava chybět i na startu jara. Ostravský záložník totiž od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace odešel s trestem na tři soutěžní zápasy poté, co v zápase s Opavou dal facku Filipu Součkovi.

Rozhodčí Ondřej Berka uděluje Adamu Jánošovi z Ostravy červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Souček při slezském derby (0:0) Jánoše ve 40. minutě kousek za polovinou hřiště složil na zem zápasnickým způsobem, ostravský hráč poté neudržel nervy a vleže soupeře udeřil do obličeje. Sudí Ondřej Berka nejprve Jánošovi udělil druhou žlutou kartu, ale po intervenci videorozhodčího a přezkoumání situace mu za facku ukázal rovnou červenou kartu.

Jánoš si už v letošním roce nezahraje. Ostravě bude chybět v ligových zápasech proti Bohemians 1905, dalšímu pražskému týmu Spartě a Slovácku, proti kterému Baník v únoru zahájí jarní část sezony.

Měl by Baník v zimní přestávce sáhnout k výrazným změnám? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Sparta dostala pokutu 50 tisíc korun za fanoušky, kteří v domácím utkání s Českými Budějovicemi používali pyrotechniku. Slavia za obdobné nesportovní chování svých příznivců v Olomouci zaplatí 25 tisíc korun.

Disciplinárka udělila druholigovému Brnu trest 70 tisíc korun za to, že fanoušci Zbrojovky v Pardubicích vedle používání pyrotechniky po zápase vnikli na hrací plochu. Východočeši za porušení povinností pořádajícího klubu zaplatí 40 tisíc korun.

Po čtvrté žluté kartě v ligové sezoně dostali automatický trest na jeden duel příbramský Soufiane Dramé, Adnan Džafič ze Zlína, slávista Josef Hušbauer, karvinský Gigli Ndefe a Tomáš Smola z Ostravy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články