Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fackovat soupeře se nevyplácí. Jánoš si za červenou tři zápasy nezahraje

Podzimní část sezony nejvyšší soutěže pro něj skončila. Navíc pokud Adam Jánoš neuspěje s případným odvoláním, bude Baníku Ostrava chybět i na startu jara. Ostravský záložník totiž od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace odešel s trestem na tři soutěžní zápasy poté, co v zápase s Opavou dal facku Filipu Součkovi.

Rozhodčí Ondřej Berka uděluje Adamu Jánošovi z Ostravy červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Souček při slezském derby (0:0) Jánoše ve 40. minutě kousek za polovinou hřiště složil na zem zápasnickým způsobem, ostravský hráč poté neudržel nervy a vleže soupeře udeřil do obličeje. Sudí Ondřej Berka nejprve Jánošovi udělil druhou žlutou kartu, ale po intervenci videorozhodčího a přezkoumání situace mu za facku ukázal rovnou červenou kartu.

Jánoš si už v letošním roce nezahraje. Ostravě bude chybět v ligových zápasech proti Bohemians 1905, dalšímu pražskému týmu Spartě a Slovácku, proti kterému Baník v únoru zahájí jarní část sezony.

Měl by Baník v zimní přestávce sáhnout k výrazným změnám? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Sparta dostala pokutu 50 tisíc korun za fanoušky, kteří v domácím utkání s Českými Budějovicemi používali pyrotechniku. Slavia za obdobné nesportovní chování svých příznivců v Olomouci zaplatí 25 tisíc korun.

Disciplinárka udělila druholigovému Brnu trest 70 tisíc korun za to, že fanoušci Zbrojovky v Pardubicích vedle používání pyrotechniky po zápase vnikli na hrací plochu. Východočeši za porušení povinností pořádajícího klubu zaplatí 40 tisíc korun.

Po čtvrté žluté kartě v ligové sezoně dostali automatický trest na jeden duel příbramský Soufiane Dramé, Adnan Džafič ze Zlína, slávista Josef Hušbauer, karvinský Gigli Ndefe a Tomáš Smola z Ostravy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články