Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dva asistenti Slavie nesmějí na lavičku, Ekpai si nezahraje tři zápasy

Čtyři zápasy vynechá z rozhodnutí Disciplinární komise asistent trenéra fotbalistů Slavie Zdeněk Houštecký, k tomu za vyloučení v utkání s Plzní zaplatí pokutu 40 tisíc korun. Kouč dostal červenou kartu už ve 4. minutě zápasu poté, co se dožadoval penalty za kontakt Sampsona Dweha s Tomášem Chorým a nadával rozhodčím.

Sudí Dominik Starý a Mosses Ubong Ekpai
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Sudí uvedli Houšteckého nadávky do zápisu. Disciplinární komise spadající pod Ligovou fotbalovou asociaci (LFA) proto slávistického asistenta potrestala za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám a narušení řádného průběhu hry.

Komise rozhodčích v komuniké uvedla, že sudí Dalibor Černý nechal po souboji Dweha s Chorým správně pokračovat ve hře. Slavia přesto ve šlágru 9. ligového kola zvítězila 3:0.

Za stejný prohřešek potrestala disciplinárka shodou okolností také trenéra brankářů béčka Slavie Bogdana Stefanoviče, který se provinil v druholigovém derby proti Viktorii Žižkov. Dostal stop na dvě soutěžní utkání a pokutu 10 tisíc korun.

Tři kluby zaplatí za výtržnosti fanoušků. Slavia 50 tisíc za zápas s Pardubicemi, Olomouc 30 tisíc za utkání s Baníkem a Hradec Králové 35 tisíc korun kvůli derby s Pardubicemi.

Ubong Ekpai z Českých Budějovic dostal stop na tři zápasy za červenou kartu v utkání se Spartou. Další vyloučení Adam Dohnálek (Olomouc) a Filip Lichý (Dukla) obdrželi trest jen na jedno utkání.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články