Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Dukle zařídil vítězství nad Baníkem střelec Holenda

Fotbalisté pražské Dukly porazili v předehrávce 7. kola nejvyšší soutěže Baník Ostrava 2:0. Obě branky zařídil Jan Holenda. Dukla tak doma vyhrála v lize pošesté za sebou, Baník naopak pošesté v řadě nezvítězil. "Jsme rádi, že Juliska začíná být taková nedobytná tvrz. Doufám, že tu sérii ještě prodloužíme na pár zápasů," řekl útočník Holenda, který dal oba góly zápsu. 

Jan Holenda
zdroj: ČTK

Dukla do utkání výborně vstoupila a už ve třetí minutě otevřela skóre. Debutant v základní sestavě Holík nacentroval do šestnáctky na Holendu a ten hlavičkoval přesně k tyči.

O chvíli později se mezi domácími obránci protáhl De Azevedo, který nejprve z úhlu trefil gólmana Radu a z Ížky míč poslal nad branku. Na druhé straně Holenda našel v ideální pozici Mustedanagiče, ale bosenského mladíka zradilo zpracování.

Oba týmy v závěru prvního poločasu zahodily slibné příležitosti. Holík po průniku za obranu vystřelil jen do boční sítě, ostravský útočník Stáňa se uvolnil v pokutovém území, ale z voleje vypálil nad břevno.

Ve druhém poločase diváci dlouho čekali na zajímavější akci. Až v 59. minutě Jakub Šašinka v šestnáctce přetlačil Ostojiče, ale sám před Radou trefil zblízka jen brankáře Dukly. Kušnír z přímého kopu o kousek minul branku Baníku.

V 71. minutě dejvické mužstvo přidalo pojistku. Holík vyslal po křídle Kušníra a ten před brankou našel nepokrytého Holendu, který v zakončení nezaváhal. Nejlepší střelec Dukly dal v sezoně už čtyři ligové góly.

"Oba góly mi krajní hráči udělali. Při prvním byl krásný centr a o druhém se nebudu bavit, to jsem dával prakticky do prázdné brány," konstatoval Holenda. 

Svěřenci Jaroslava Hynka v tomto ročníku na Julisce vyhráli i třetí zápas bez inkasované branky a Baník v nejvyšší soutěži zdolali potřetí za sebou.

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0 (1:0)

Branky: 3. a 71. Holenda. Rozhodčí: Franěk - Mokrusch, Pospíšil. ŽK: Mustedanagič - Pokorný, Šindleář. Diváci: 3350.

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Mustedanagič (66. Bílovský), Tetour - Holík (72. Schranz), Holenda, Preisler (77. Brandner). Trenér: Hynek.

Ostrava: Vašek - Pazdera, Šindelář, Pokorný, Granečný - De Azevedo (86. Hykel), Hrubý, Hlinka (80. O. Šašinka), Stáňa (64. Süs) - Poznar, J. Šašinka. Trenér: Kučera.

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Skvěle jsme začali, dali brzo branku a mohli se soustředit na pasáž, kterou má Ostrava nejsilnější, a to jsou dlouhé nakopávané balony a odebírání. Asi do 25. minuty se nám to dařilo držet tak, jak jsme chtěli, i s přechody do brejku. Pak jsme byli méně přesní, soupeř začal kombinovat, vytvářel si standardní situace a střelecké příležitosti. Do konce prvního poločasu jsme to spíš přežili. Do druhé půle jsme si upřesnili některé věci v defenzivě a fungovalo nám to až do konce, k tomu jsme přidali druhou branku. Jsme rádi, že se nám tady daří a můžeme se opřít o domácí prostředí a fanoušky. Tady nás povzbuzují a Juliska pro nás znamená strašně moc."

Radim Kučera (trenér Ostravy): "Musím pochválit své kluky, protože myslím, že do zápasu dali maximum. Rozhoduje se v šestnáctkách. Tam Dukla měla Holendu, byla v tomhle lepší a účelnější. Fotbal někdy je a není spravedlivý. Někdy se k vám něco odrazí, máte víc štěstí, povede se vám lepší akce, střela z dálky, dáte dřív gól nebo to ubráníte. My jsme dneska tohle neměli. Zápas jsme oddřeli, ale to, co jsme si vypracovali, jsme neproměnili. Soupeř byl doopravdy účelnější."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články