Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dukla smetla Teplice 4:0, Slavia remizovala s Olomoucí

Praha - Fotbalisté pražské Dukly porazili v předehrávce 3. kola první ligy Teplice jasně 4:0 a připsali si premiérové vítězství v sezoně. Severočeši naopak poprvé pod novým trenérem Lukášem Přerostem nebodovali. Za pražský celek, který hostům vrátil debakl 0:4 z posledního venkovního duelu, se trefili v prvním poločase Jan Pázler a Vojtěch Přeučil, po přestávce zvýšili Tomáš Berger a střídající Luboš Kalouda. Slavia remizovala s Olomoucí 1:1.

Utkání Dukla Praha - FK Teplice
zdroj: ČTk

Po deseti minutách byla Dukla na Julisce blízko vedoucímu gólu. Borek po individuální akci nahrál před prázdnou branku Bergerovi, který však na míč ve skluzu těsně nedosáhl. Po Borkově dalším průniku zakončil Gedeon, ale v tísni mezi obránci netrefil branku.

Aktivita se domácím vyplatila v 28. minutě, když týmovou akci zakončil přesnou přízemní střelou uzdravený Pázler, který oslavil svůj první start v sezoně. Pro Duklu to byl zároveň premiérový gól Teplicím ve třetím vzájemném zápase v první lize.

Tým z Julisky už měl na konci poločasu jasnou převahu. Borek těsně minul a krátce po něm z úhlu trefil jen Grigarovy rukavice Přeučil. Mladý útočník si spravil chuť pět minut před poločasem, když si naskočil na Bergerův roh a přesnou hlavičkou zaznamenal svou první trefu v nejvyšší soutěži.

Dukle se dokonale povedl také nástup do druhého poločasu. Po třech minutách potřetí skóroval Berger, jenž po Borkově pasu přehodil Grigara a rovněž se prosadil poprvé v sezoně. Tepličtí se pokoušeli s nepříznivým stavem něco udělat, domácí hráči je však do vyložených šancí nepouštěli. V 66. minutě naopak stál před Grigarem sám Berger, ale hostující gólman ho tentokrát vychytal. Stejně dobře si pak člen širšího reprezentačního výběru vedl i při Pázlerově pokusu.

Deset minut před koncem se domácí přece jen dočkali čtvrté branky, když se až napotřetí v souboji s Grigarem prosadil střídající Kalouda a zaznamenal premiérový gól po návratu z Ruska. Oběma celkům tak skončily série sahající do minulé sezony. Dukla přerušila šestizápasovou sérii bez vítězství, Teplice prohrály poprvé po osmi kolech.

Dukla Praha - FK Teplice 4:0 (2:0)

Branky: 28. Pázler, 40. Přeučil, 48. Berger, 79. Kalouda. Rozhodčí: M. Paták - Filípek, Pelikán. ŽK: Berger - Ljevakovič, Veverka. Diváci: 1847.

Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Podrazký (67. Kalouda), Borek, Gedeon - Berger, Přeučil (75. Pospěch), Pázler (84. Romera). Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Jablonský, Chovanec - Matula, Ljevakovič - Čajič (46. Krátký), Vachoušek, Vůch (62. Veverka) - Mahmutovič (74. Melunovič). Trenér: Přerost.

Fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Slavia měla v duelu se Sigmou Olomouc převahu i více šancí, čekání na úvodní výhru v sezoně ale nezlomili. Slávisté nezačali špatně a podobně jako v prvním domácím duelu sezony s Jihlavou měli první šanci. Latka ve třetí minutě prodloužil míč hlavou zasebe na Kisela, jeho střílenou přihrávku z úhlu ale na brankové čáře odvrátil jeden ze stoperů.    

Stejně jako s Jihlavou Pražané po nadějném úvodu inkasovali. Ve dvanáctéminutě odcentroval z levé strany Hubník a Ordoš hlavičkou ke vzdálenějšítyči nedal Čontofalskému šanci. Červenobílí po obdržené brance zjednodušili hru a do vápna hostů posílalijeden centr za druhým. Nebezpečně vypadal rohový kop z osmnácté minuty,velký závar na malém vápně ale Hanáci se štěstím ustáli.    

O devět minut později už bylo srovnáno. Škoda po úniku na levé straně našelnabíhajícího Kisela a jeho střelu si srazil do vlastní sítě Vepřek. Kiselskóroval i ve třetím utkání po návratu ze Sydney. I v závěru zápasu Slavia tlačila, ale konec už si Sigma pohlídala. Utkání tedy skončilo remízou 1:1.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)

Branky: 27. Kisel - 12. Ordoš. Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Pilný. ŽK: Juhar, Vošahlík - Hubník, Rossi. Diváci: 6148.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Vošahlík, Jarolím, Kisel, Juhar - Škoda. Trenér: Rada.

Olomouc: Blaha - Janotka, Golban, Škerle, Vepřek - Pospíšil (90. Šindelář), Rossi, Hořava - Navrátil (73. Schulmeister), Ordoš, Hubník (84. Petr). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články