Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dukla přišla o výhru nad Boleslaví až v samém závěru

Praha - Dukla přišla o své vítězství v předehrávce šestého kola až v předposlední minutě a nakonec se s Mladou Boleslaví rozešla smírně 1:1. Domácí přitom vedli od 57. minuty po trefě Španěla Romery, bod na poslední chvíli zařídil Středočechům Nešpor. Dukla prodloužila čekání na výhru už na čtyři zápasy a zůstala v neúplné tabulce osmá, Boleslav je nadále na páté pozici.

Dukla Praha - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

V každém z předchozích čtyř vzájemných ligových duelů padly minimálně tři branky, úvod dnešního utkání však divákům na Julisce příliš atraktivní fotbal nenabídl. Po čtvrthodině hry se sice hlavou prosadil hostující Kysela, ale gól nebyl uznán pro předchozí faul. Bezbrankový stav o deset minut později nezměnil ani Nešpor, který po Štajnerově ideální přihrávce z pokutového území netrefil branku domácího gólmana Rady.

V závěru úvodní půle se začala osmělovat i Dukla. S Pospěchovou hlavičkou neměl Miller větší problém. Mladoboleslavský brankář poté také přečetl kličku pronikajícího Bergera a pohlídal si i jeho přízemní střelu zblízka.

Dejvický celek do druhého poločasu vstoupil lépe a v sedmapadesáté minutě se radoval z vedení. Po centru z levé strany tísněný Pospěch nejprve nastřelil tyč, ale volný Romera dorazil míč do prázdné branky. Španělský obránce si připsal premiérový gól.

Mladá Boleslav v závěru hrozila především ze vzduchu, se dvěma Nešporovými hlavičkami si ale poradil Rada. Domácí gólman se blýskl i při ráně střídajícího Bořila, kterou vytáhl na roh, v předposlední minutě už ale byl proti tvrdé střele Nešpora bezmocný. Útočník hostů zařídil svému týmu remízu i v závěru minulého zápasu s Olomoucí.

Luboš Kozel (Dukla): "Jsem samozřejmě zklamaný. Ač ctím a respektuji sílu Mladé Boleslavi, tak myslím, že jsme dnes byli lepším týmem a měli zápas dotáhnout do vítězného konce. V první půli nám chyběl klid v řešení a bylo to hektické, přesto jednu slibnou situaci neproměnil Tomáš Berger. Druhý poločas se konečně prosadil Néstor takovou akcí, kterou bychom od něj chtěli víckrát."

Ladislav Minář (M. Boleslav): "Můžeme se bavit o tom, že máme bod ze hřiště soupeře, ale já jsem z našeho výkonu zklamaný. V prvním poločase jsme si trošku spletli sport. Hrou, kterou jsme předváděli, jsme na míči kvalitu měli, ale nebyli nebezpeční směrem dopředu k soupeřově brance. Začali jsme být nebezpeční, až když jsme prohrávali 0:1. Až poté to z naší strany vypadalo tak, jak jsem si představoval i v první půli. Když ale takovým způsobem promrháme první poločas, tak máme jen možnost, abychom vyrovnali, ne abychom hráli na vítězství."

Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 57. Romera - 89. Nešpor. Rozhodčí: Mikel - Nádvorník, Blažej. ŽK: Néstor - Johana. Diváci: 2150.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - Hlinka, Gedeon, Kalouda (74. Malý) - Berger (90. Marek), Pospěch, Néstor (80. Pázler). Trenér: Kozel.

M. Boleslav: Miller - Kysela (76. Štoček), Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím - Štajner, Chramosta (63. Bořil), Štípek (63. Jeslínek) - Nešpor. Trenér: Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články