Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bohemians v dohrávce zdolali Karvinou a složili reparát po "kanáru" v Plzni

Na sobotní porážku 0:6 v Plzni zareagovali fotbalisté Bohemians 1905 nejlepším možným způsobem. V dohrávce 13. kola si totiž poradili s předposlední Karvinou 3:0 a poskočili na jedenácté místo. Brankami se pod vítězství podepsali David Puškáč, Daniel Köstl a střídající Tomáš Necid. Slezané zůstávají jediným mužstvem v ligové sezoně, které ještě nebodovalo naplno.

David Puškáč z Bohemians 1905 oslavuje gól
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Pro nás byl zápas důležitý ze dvou hledisek. První vyplývalo z postavení obou týmů v tabulce, potřebovali jsme Karvinou porazit, abychom jí zase odskočili. Druhý faktor byl ten, že jsme se potřebovali rehabilitovat za ostudnou porážku a hanebný výkon v Plzni. Jsem rád, že se to povedlo," řekl trenér Pražanů Luděk Klusáček.

Bohemians začali aktivněji a ve 22. minutě otevřeli skóre. Na Hronkův centr z levé strany si na zadní tyči naběhl Puškáč a nadvakrát protlačil míč za brankáře Bolka. Domácí útočník se trefil pošesté v ročníku a osamostatnil se v čele týmové střelecké tabulky.

Za necelé dvě minuty Pražané zvýšili. Po závaru ve vápně se odrazil balon těsně za šestnáctku na Köstla a ten přízemní střelou k tyči upravil na 2:0. Stoper "Klokanů" skóroval podruhé v ligovém ročníku.

"Klíč byly první dva rychlé inkasované góly, které nás zmrazily a prakticky rozhodly. U prvního gólu si Buchta nepohlídá hráče," zlobil se trenér Karviné Bohumil Páník. "Vítězství 3:0 vypadá jednoznačně, ale rozhodly to dva slepené góly během prvního poločasu. Karviná jinak zlobila, byla nepříjemná," připustil Klusáček.

Karviná postrádala kvůli karetním trestům trio opor Papadopulose, Bartošáka a Túlia. I tak dokázala soupeře v úvodním dějství přestřílet, ale ke gólům to nevedlo. Ve 34. minutě se Durosinmi protlačil až před brankáře Bohemians Le Gianga, který v lize nastoupil poprvé od zářijového debaklu 1:5 se Slavií, ale v obrovské šanci napálil jen břevno.

Po změně stran vyrazil i Qoseho povedený pokus z přímého kopu. Chvíli nato na opačné straně zamířil Květ mimo. Čtvrthodinu před koncem Hronek trefil tyč, ale stejně byl v ofsajdu.

Potřetí se tak Pražané radovali až v 81. minutě, kdy vystihli chybou rozehrávku Slezanů a rychlou kombinační protiakci zakončil po kličce gólmanovi střídající Necid. Bývalý reprezentant se trefil poprvé v sezoně.

"Věděl jsem, že jsem dlouho gól nedal. Takže jsem za něj rád, že jsem se dočkal. Věřil jsem, že je to jen otázka času, že to přijde každým zápasem. Ale nějak zvlášť jsem to zase neprožíval. Teď jsem byl dlouho zraněný, makám na tréninku. Jsem připravený v základu nebo z lavičky," řekl Necid.

Bohemians doma v nejvyšší soutěži s Karvinou v šesti zápasech ještě neprohráli a popáté neinkasovali. "Náš výkon nepatřil k těm nejlepším, trochu nám pomohlo štěstí, že jsme Karvinou nepustili do nějakého kontaktního gólu," uvedl Klusáček.

"Fotbal je o zodpovědnosti, důslednosti a disciplíně. U prvního a třetího gólu jsme tyto věci neměli. Bohemka zaslouženě vyhrála svou důsledností, na rozdíl od nás dokážou finální fázi dořešit. Proto zase odjíždíme bez bodu. Neseme to těžce, celý realizační tým," připustil Páník.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 3:0 (2:0)

Branky: 22. Puškáč, 24. Köstl, 81. Necid. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Pečenka - Berka (video). ŽK: Květ (Bohemians). Diváci: 1000 (omezený počet).

Bohemians 1905: Le Giang - Dostál, Jindřišek, Köstl - Fulnek, Ljovin, Květ (83. Nový), Kovařík (72. Bartek) - Hronek (83. Novák) - Puškáč (59. Necid), Keita (72. Chramosta). Trenér: Klusáček.

Karviná: Bolek - Santos, Šindelář, Buchta - Křapka (74. Mikuš), Mangabeira (46. Stropek), Qose, Šehič (79. Jurásek) - Čmelík (80. Svoboda), Nešický (65. Sinjavskij) - Durosinmi. Trenér: Páník.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Pro nás byl zápas důležitý ze dvou hledisek. První vyplývalo z postavení obou týmů v tabulce, potřebovali jsme Karvinou porazit, abychom jí zase odskočili. Druhý faktor byl ten, že jsme se potřebovali rehabilitovat za ostudnou porážku a hanebný výkon v Plzni. Jsem rád, že se to povedlo. Vítězství 3:0 vypadá jednoznačně, ale rozhodly to dva slepené góly během prvního poločasu. Karviná jinak zlobila, byla nepříjemná. Náš výkon nepatřil k těm nejlepším, trochu nám pomohlo štěstí, že jsme Karvinou nepustili do nějakého kontaktního gólu. Výkon Karviné nebyl špatný, nebylo to tak jednoznačné, jak vypadá výsledek."

Bohumil Páník (trenér Karviné): "Fotbal je o zodpovědnosti, důslednosti a disciplíně. U prvního a třetího gólu jsme tyto věci neměli. Stopeři, kteří to mají ubránit, jsou bohužel u těchto dvou gólů. Takhle nezodpovědně se nedá hrát. Druhá věc je, že osmnáctiletý dorostenec, kterého jsme vytáhli, je pomalu nejlepší na hřišti a nejvíc ohrozil branku soupeře. Kdybychom dali na 2:1, ještě bychom měli šanci s tím něco udělat. Klíč byly první dva rychlé inkasované góly, které nás zmrazily a prakticky rozhodly. Domácí hráli zkušeně, dovedli si rozfázovat hru a druhou půli jsme se už moc k ničemu nedostali. Bohemka zaslouženě vyhrála svou důsledností, na rozdíl od nás dokážou finální fázi dořešit. Proto zase odjíždíme bez bodu. Neseme to těžce, celý realizační tým. Ještě máme tři kola do konce podzimu, každý hráč si píše svou historii, zda může mužstvu pomoci na jaře nebo ne."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články