Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bohemians táhl za výhrou Chramosta. Turnaj na Maltě jasně ovládla Olomouc

Dvě výhry, remízu i porážku přineslo pondělí českým fotbalovým celkům, které se chystají na jarní sezonu v Turecku. Hráči Bohemians 1905 zvítězili nad ázerbájdžánskou Gabalou 3:1 i díky dvěma gólům Jana Chramosty. Vyhrálo i Dynamo České Budějovice nad ruským týmem Chimiki 4:2. Naopak Liberec podlehl Charkovu 0:1. Hradec Králové remizoval s jiným ukrajinským celkem Veres Rivne 1:1. Sigma Olomouc potvrdila na Maltě svou vládu nad Tipsport Cupem, když vyhrála i třetí zápas, v němž porazila 3:0 Tirol Innsbruck. 

Bohemians ani ve druhém utkání na soustředění v Turecku neprohráli, na úvod remizovali 1:1 s Levski Sofia. V pondělí se proti druhému týmu ázerbájdžánské ligy v první půli blýskl dvěma góly Chramosta, v závěru přidal pojistku na vítězství Hronek. Pražané porazili Gabalu stejným výsledkem jako před čtyřmi lety.

"Podali jsme poctivý výkon. Podařilo se nám využít nepřesností a zaváhání soupeře. Problémy nám dělá hra dopředu v tom smyslu, že nám chybí větší klid na míči. Vítězství v přípravném zápase je ale samozřejmě cenné," uvedl pro klubový web trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Liberec v Turecku po dvou vítězstvích poprvé prohrál. Lídr druhé ukrajinské ligy Metalist Charkov rozhodl zápas 10 minut před koncem. "Myslím si, že dnes jsme se setkali s asi nejkvalitnějším soupeřem. Utkání bylo vyrovnané, soupeř měl v první půli jednu šanci, my také. Postupem času jsme byli v utkání lepší, finální fáze ovšem dnes nebyla naší silnou stránkou. Absolvovali jsme velmi kvalitní prověrku a náš výkon nějaká měřítka snesl. Akorát pro nás nebyl příznivý výsledek," řekl liberecký trenér Luboš Kozel.

Olomouc si už v pátek s předstihem zajistila prvenství na přípravném turnaji čtyř týmů Tipsport Malta Cup. S kempem se dnes rozloučila hladkým vítězstvím nad desátým celkem rakouské ligy Tirolem a na ostrově ve Středozemním moři vyhrála všechny tři duely. Hanáci byli po celý zápas lepší, dobře kombinovali a svoji pohodu vyjádřili už do poločasu góly Jakuba Matouška, Antonína Růska a Filipa Uriči.

"Celé soustředění splnilo svůj cíl. V každém zápase jsme byli produktivní. Dnes byl soupeř chvílemi silnější na míči, my jsme to zvládli týmovým pojetím, hráli jsme agresivně po zisku míče," řekl novinářům trenér Sigmy Václav Jílek.

České Budějovice na soustředění v Turecku po úvodní porážce 2:4 s Cracovií Krakov pro změnu stejným poměrem přestřílely Chimki. Poslední celek ruské ligy rychle vedl, ale Dynamo skóre ještě do přestávky otočilo.

"Nastavení hráčů v dnešním zápase bylo jiné než v tom předešlém proti Krakovu. Vyjma toho, že jsme znovu rychle inkasovali. Jinak jsme v prvním poločase dominovali, měli jsme celou řadu šancí a konečně se nám to podařilo vyjádřit i gólově. Z tohoto pohledu panuje samozřejmě spokojenost," řekl asistent trenéra Jihočechů Jiří Kohout.

Hradec Králové ani ve čtvrtém utkání zimní přípravy neprohrál. Nováčka nejvyšší soutěže poslal proti týmu Veres Rivne do vedení v 18. minutě Vlkanova, do druhé půle trenér "Votroků" Koubek tým kompletně prostřídal a devátý celek ukrajinské ligy vyrovnal.

Výsledky přípravných zápasů v Turecku:

Bohemians Praha 1905 - Gabala (Ázerb.) 3:1 (2:0)
Branky: 17. a 36. Chramosta, 80. Hronek - 75. Alimi z pen.
Sestava Bohemians: Valeš - Köstl (62. Hašek), Bederka, Vondra (62. Nazarov) - Dostál, Květ (62. Novák), Beran (46. Hronek), Jindřišek (62. Mareček), Kovařík (62. Bartek) - Chramosta (62. Nový), Koubek (62. Necid). Trenér: Klusáček.

Dynamo České Budějovice - Chimki 4:2 (2:1)
Branky: 11. Van Buren, 44. Škoda, 51. Havel, 77. Mihálik - 3. Žumabekov, 60. Glušakov.
Sestava Č. Budějovic: Šípoš - Čolič (82. Sladký), Havel, Králik, Skovajsa (82. Matvejev) - Hora (87. Krch), Valenta (70. Hellebrand) - Van Buren (80. Penner), Škoda (70. Hais), Mršič (82. Vais) - Mihálik. Trenér: Horejš.

FC Hradec Králové - Veres Rivne (Ukr.) 1:1 (1:0)
Branky: 18. Vlkanova - 71. Gajdučyk.
Sestava Hradce: I. poločas: Vízek - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Soukeník, Kučera, Novotný - Prekop, Kubala, Vlkanova. II. poločas: Fendrich - Donát, Kodeš, Leibl - Harazim, Doležal, Rada, Kutík - Jurčenko, Vašulín, Rybička. Trenér: Koubek.

Slovan Liberec - Metalist Charkov 0:1 (0:0)
Branka: 80. Riascos.
Sestava Liberce: Vliegen - Fukala (61. Tupta), Chaluš, Plechatý (46. Purzitidis), Mikula (71. Gembický) - Gebre Selassie, Tiéhi - Koscelník (46. Mészáros), Stoch (61. Michal), Matoušek (61. Frýdek) - Rondič (46. Rabušic). Trenér: Kozel.

TIPSPORT MALTA CUP:

Sigma Olomouc - Tirol Innsbruck 3:0 (3:0)
Branky: 11. Matoušek, 15. Růsek, 32. Uriča.
Sestava Olomouce: Stejskal (46. Stoppen) - Zifčák, Jemelka, Poulolo, Zmrzlý (46. Daněk) - Breite (46. Sedlák), Spáčil (46. Slaměna) - Matoušek (62. Navrátil), Růsek (46. Fiala), Uriča - Chytil (68. Greššák). Trenér: Jílek.

Trnava - Aalborg 1:1.

Konečné pořadí: 1. Olomouc 9 b. (skóre: 9:2), 2. Trnava 4 (5:4), 3. Aalborg 2 (3:6), 4. Tirol 1 (2:7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články