Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bod je nakonec zlatý, do nadstavby půjdeme z prvního fleku, věří Chorý

Přišel, viděl, vyrovnal. Útočník Tomáš Chorý jako střídající hráč vystřelil Plzni bod v zápase se Slavií. Vytáhlý střelec doufá, že Plzeň v základní části udrží první místo před Slavií, aby ji mohla v nadstavbové skupině o titul opět přivítat na svém stadionu.

Tomáš Chorý
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Hosty poslal do vedení krátce po začátku druhé půle Ondřej Lingr, čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Chorý. "Určitě si gólu cením hodně, ale upřednostnil bych tři body. Když jsem šel na hřiště, tak jsem věřil tomu, že zápas otočíme, ale v 85. minutě jsme dostali červenou kartu a zase se to otočilo. Do té doby Slavia znervózněla. Škoda, že jsme to nezvládli, protože jsme na to měli. Červená karta nás zbrzdila a zápas se vyvíjel úplně jiným směrem, pak jsme se bránili. Nakonec pro nás bod zlatý," řekl Chorý.

Plzeň se do konce základní části utká s Olomoucí, Ostravou a Mladou Boleslaví. Tabulku vede dál o bod před Slavií. "Určitě to nebude nic jednoduchého. Věřím, že to zvládneme a uděláme si dobrou výchozí pozici do nadstavby, abychom je mohli přivítat doma," uvedl Chorý.

Na hřiště přišel v 61. minutě a vyrovnávací gól vstřelil hlavou. "Co nejvíc jsem se snažil odpoutat (od Traorého) a jenom se koncentroval, abych hlavičku trefil křížem do brány. To vyšlo a byl jsem strašně šťastný, že jsem mohl pomoct týmu k cennému bodu," prohlásil sedmadvacetiletý útočník.

V této ligové sezoně dal šest branek, z toho pět v jarní části. "Rozhodně mi sebevědomí nijak neroste. Dal jsem šest gólů, takže že bych byl nějak nahoře, to rozhodně ne. Pro mě je důležitější týmový výkon, abychom to zvládli a i za nepříznivého stavu jako dneska do toho hrábli, kousli se všichni do jednoho a dokázali přenést body na naši stranu. Dneska se to sice nepovedlo, protože jsme dohrávali v deseti, ale kdyby tomu tak nebylo, tak bych do poslední minuty věřil tomu, že to zvládneme. Tým má obrovskou sílu a pořád mu budu věřit. Dám maximum tomu, abychom do nadstavby šli z prvního fleku," prohlásil Chorý.

Poslední tři góly dal z pozice náhradníka. "Teď je to moje role, ale když si vzpomenete, Bogy (Jean-David Beauguel) byl celou přípravu zraněný, takže jsem začínal já a on do toho zase nastupoval. Teď jsme se prohodili a hraje Bogy. Vůbec bych netvrdil, že se dostávám do více nebo méně šancí. Když jdu na hřiště, chci pomoct týmu. Doufám, že to cítí. Když tam jsme s Bogym, můžeme týmu jenom pomoct. Věřím tomu, že nám to přináší ovoce a můžeme být tím pádem ještě silnější," konstatoval někdejší hráč Olomouce a belgického Zulte Waregem.

Zápas řídili polští rozhodčí v čele s hlavním Pawlem Raczkowským. "Moc jsem se s ním nebavil. Myslím, že utkání zvládl. Neměl nic vážného, co by řešil. Ta červená byla, nedá se nic dělat. Buchy to věděl hnedka. Za mě spokojenost," podotkl Chorý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články