Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

BLOG: Zavirovaná liga a hra na pravidla

Liga je v ohrožení. "Chytili to asi od kondičního trenéra mládeže, který pracuje v dole," to je logické vysvětlení toho, co se přihodilo fotbalistům Karviné. Tým z oblasti, která je nyní koronavirovou nákazou nejpostiženějším místem v republice, má tři nakažené hráče a konec celé ligy možná kvůli tomu vyzní hodně do vytracena.

Fotbalisté Slavie při děkovačce s fanoušky
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kamaryt Michal

Co se dá dělat – koronavirus je potvora nakažlivá a ničí plány ve všech odvětvích života, a to i ve vyspělejších zemích světa, než je ta naše. Ale zase je tu nějaké ale. Když vím, že v karvinských dolech a okolí je v současné době velký počet nakažených lidí, a když vím, že mnozí z nakažených nemají žádné příznaky, proč kondiční trenér, i když třeba měl (třeba ne) negativní test na covid-19, nedostal pokyn zůstat pár dnů mimo?

Už to slyším: ten je ňákej chytrej. No, jasně: po bitvě je každý generál. Jenže já jen reaguji na takový ten český přístup (tedy nejen český, ale my jsme v tom určitě špička), i když s problémem v Karviné souvisí jen potažmo.

Bojem s virem jsme sice zatím prošli jako jedna z těch nejméně zasažených zemí (i když dopad na ekonomiku a život lidí se projeví až později) a příkazy a zákazy – pod společným označením opatření proti šíření koronaviru – se dodržovaly až překvapivě. Jenže nám otrnulo, což je logické a právě proto, když už se nějaká nařízení vyhlásí, mělo by se dbát na jejich dodržování.

Nešikanovat, ale upozorňovat a připomínat. Pak se nestane, že na fotbale, a dokonce v televizním přenosu i z druhé ligy sedí na tribuně (tribunce) lidi pěkně pohromadě, přitom je jasně řečeno ob místo a jedna řada mezi fanoušky volná. A tribuna Sever na Slavii a fanoušci Sparty v Liberci při poháru, to už je úplně někde jinde.

Jasně, je to fotbal, fandí se. Ale je to přes čáru, a když už ji někdo namaloval, tak se má aspoň snažit vypadat, že se stará o to, aby se nepřekračovala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články