Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

BLOG: Začínáme! Slavia má obří náskok, ale Plzeň ukazuje svaly a chce se rvát

Jde se na to! Fotbalová liga se po pauze, které se ještě nedávno mohlo říkat zimní, vrací. Všem je sice už dávno jasné, že Slavia má titul v kapse, ale… I když červenobílá parta z Edenu vede před druhou Plzní už o šestnáct bodů, matematická jistota to v době, kdy do konce soutěže zbývá ještě patnáct kol, zatím není. Úvodní zápas jarní části ligy České Budějovice - Mladá Boleslav odvysílá ČT sport v pátek od 17:45.

Ne, nezbláznil jsem se. Je to tak: 15 x 3 = 45, nebo ne? Já jsem na matiku nikdy nebyl, ale tohle mi nevymluvíte.

A když přejdeme do reality, po odchodu hlavního pilíře Součka, režiséra Hušbauera a kanonýra Škody to vypadá, že červenobílý monolit přece jen trochu povolil. Jak moc? To se teprve ukáže.

K tomu plzeňským hráčům s novým impulzem jménem Gula opět narostla ramena, a i když se to zdá být už jen utopií – z hlavního města piva zní jasně: Ještě se chceme o titul poprat, a dokonce bych řekl, že už mi to zní jako porvat, což je rozhodně víc. "Furt tajně doufám," řekl plzeňský stoper Jakub Brabec opatrně, aby si tuzemská fotbalová veřejnost tu opovážlivost nevysvětlila jako mentální disfunkci, ale bylo znát, že to, co by ještě nedávno znělo spíš jako povinnost, teď opravdu vypadá jako výzva na souboj.

Asi pozdě, ale přece. Zkrátka a dobře, zdá se, že Viktoria, kterou má klub v názvu, opět začíná ožívat a potvrdit by to měla v neděli v Opavě.

Teď si mnozí zaklepali na čelo – a většina odborníků jim dá za pravdu, když všude zní: "Teď už by to slávisti ukopali i s juniorkou."

A když zase přejdeme od hypotéz k faktům, tak Slavii do nadstavbové části ještě čekají tihle soupeři: v neděli v Ďolíčku Bohemians, přijede Opava, následuje výlet do Uherského Hradiště na stadion Slovácka, potom do Vršovic dorazí rudá parta z Letné sehrát další ze slavných derby, pak lídr ligy zavítá do Boleslavi a v dalším kole hostí Jablonec, potom by měl dojet pro tři body do Příbrami a už do Edenu přijede Plzeň, potom zajede Slavia do Ostravy, která by už mohla chytit dech (jestli to ovšem spíš neskončí zápalem plic) a na závěr přijede do Prahy Zlín.

Tak co, máte jasno? Jasně! Kdo by neměl. Zvlášť když Spartu, Plzeň i Jablonec má Slavia doma a Plzeň jede kromě Edenu i na Spartu, do Jablonce, do Ostravy i Olomouce.

Na devadesát pět procent je hotovo, ale plzeňská síla by se měla projevit, i když jak známo výpovědní hodnota přípravných zápasů se limitně blíží nule. Šest výher a jediná remíza, se žižkovskou jmenovkyní, přece jen může pomoci... "Pro pohodu v týmu to určitě efekt může mít," konstatoval zkušený kouč František Komňacký. A funguje to i opačně, když to v přípravě moc nejde, a Slavia vyhrála jen dvě za šesti utkání (2-1-3). Už jen ta odvaha říct nahlas "chceme to zkusit" zní daleko líp než "chceme udržet druhé místo".

Zkrátka, doufám, že jaro ve fotbalové lize bude zajímavější, než se zdálo. Těším se, co s týmem předvede  nezdolný jablonecký nezmar Rada, jestli se konečně podaří nastartovat rozhašenou sparťanskou mašinu, jak se bez střelce Komličenka a zraněného špílmachra Matějovského povede Boleslavi, jestli se podaří z úporného Baníku udělat lehkou útočnou jízdu, zda bude pokračovat jarní budějovická jízda. A tak dále až po boj o udržení, v němž jsou nejvíc namočené Příbram (13 bodů), Karviná (13) a Opava (14).

Tak do toho a věřím, že to ještě může být hodně zajímavé.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články