Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

BLOG: Slavia má mečbol, jenže na příjmu je zkušenost jménem Viktoria Plzeň

Čtvrteční evropská fotbalová ochutnávka před nedělním tahákem fotbalové ligy dopadla pro Slavii i Plzeň dobře. A to je plus také pro fotbal náš vezdejší a jeho fanoušky. Nejen kvůli koeficientu, ale i vzhledem k nadcházejícímu zápasu v Plzni.

Jaromír Zmrhal ze Slavie (vlevo) v souboji s Davidem Limberským z Plzně
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Pro Viktorii, která porazila Dinamo Záhřeb 2:1, to sice dopadlo líp, ale i remíza 0:0 Slavie s belgickým Genkem určitě spíš podpořila než nabourala sebevědomí hráčů v červenobílých dresech.

Více o šlágru 21. ligového kola nabízí nové vydání Fotbal fokus podcastu:

A víra ve svou sílu bude hodně důležitá. V neděli před sedmou hodinou večerní totiž může být o osudu tohoto ligového ročníku jasno. Tedy, téměř jasno, ale přece jen víc jasno než téměř.

Když totiž rozjetá Slavia vyhraje v Plzni, bude mít před svým největším a prakticky jediným sokemnáskok devíti bodů. Takže při síle jejího kádru by se už dalo o titulu hovořit. Jenže proti je Viktoria Plzeň. Ta má vítězství už v názvu a k tomu mraky zkušeností, které opět předvedla v Evropské lize, kdy po špatném poločase zvýšila otáčky a zápas otočila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - Genk

Zkrátka potvrdila, že když potřebuje, tak to dá. A v neděli to bude potřebovat možná ještě víc. I když ji v lize někdy brzdí trocha té rybí krve, kterou papírově slabší soupeři nedokážou v žilách plzeňských fotbalistů správně rozproudit.

Dělat závěry patnáct kol před koncem ligy je jistě předčasné. Trenéři a funkcionáři nechtějí o titulu mluvit, dokud matematika nevyloučí možnost, že by se ještě dal ztratit, protože hráči snící o titulu, slávě, penězích a lukrativních zahraničních angažmá, se pak snadno mohou zasnít až moc.

Logicky si poskládat fakta ale není nikdy na škodu. Když se podíváme na rozpis, bude mít obhájce titulu největší honičku začátkem března, kdy přijede do Plzně rozjetý a pod koučem Petrem Radou všehoschopný Jablonec.

Pak tým trenéra Pavla Vrby hned vyrazí do Prahy na Spartu, jejíž hře by už měl dávat smysl Bořek Dočkal. Po téhle náročné dvojkombinaci už Viktorii z aspirantů na nejlepší šestku po základní části čeká jen ostravský Baník, který však přijede do Štruncových sadů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb

Slavia se opírá o silný, ctižádostivý kádr a bývalý reprezentační kouč Karel Jarolím řekl před startem jarní části jasně: "Titul získá Slavia." A ta k němu nakročila hned v úvodním jarním kole, kdy porazila Teplice a zvýšila náskok před Plzní (remizovala v Boleslavi) ze čtyř na šest bodů.

Tým pod trenérem Jindřichem Trpišovským si věří. Vypadá to, že i v silném kádru, kde zákonitě sedí na lavičce hráči, kteří by jinde byli jednoznačně v základu, není tohle problém a jdou za jedním cílem.

K němu vede z Plzně cesta přes Spartu, Liberec i Ostravu, s nimiž však Slavia hraje doma v Edenu. K tomu jede do Zlína, ale to by sebevědomý mančaft měl pořešit, stejně jako následných pět zápasů v nadstavbě (1.-6. tým), kde bude mít navíc výhodu tří zápasů doma.

Trocha teorie končí a na konci víkendu budeme moudřejší. Místo devíti bodů náskoku Slavie to mohou být taky body jen tři a zase budou karty hodně dobře zamíchané.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články